Μελιτζάνες με χαλούμι, εύκολη συνταγή

Μελιτζάνες στο φούρνο με χαλούμι

ΥΛΙΚΑ

4 μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες

10 κ.σ ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

8 ντομάτες σε κυβάκια

½ κ.γ ζάχαρη

1 φλ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλ. Βασιλικό ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ ξερό

300 γρ. Χαλούμι τριμμένο

150 γρ. Κασέρι τριμμένο

Ρίγανη

Θυμάρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά(η διαδικασία αυτή τις βοηθά να μην απορροφήσουν πολύ λάδι στο μαγείρεμα).

Προθερμαίνουμε το γκριλ στην πιο υψηλή θερμοκρασία.Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες με κρύο νερό,τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις απλώνουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα.Με ένα πινέλο τις αλείφουμε από τις δύο πλευρές με 6 κ.σ ελαιόλαδο.Τις ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά,στο ψηλότερο ράφι,ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς.Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 3 κ.σ νερό και μόλις κοχλάσει,ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αχνίζουμε για 2 λεπτά,μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 κ.σ από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.Ρίχνουμε τη ρίγανη,το θυμάρι,τη ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι,χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα 5-6 λεπτά.Αποσύρουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε τον μαϊντανο και το βασιλικό και ανακατεύουμε.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το χαλούμι με το κασέρι.Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος (με διαστάσεις περίπου 30 x22 εκατ.)με το ελαιόλαδο που έχει απομείνει.Απλώνουμε εναλλάξ στρώσεις από φέτες μελιτζάνας,μείγμα τυριών και σάλτσας,μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Ψήνουμε το φαγητό για 30-35 λεπτά και το σερβίρουμε ζεστό,χλιαρό ή κρύο.

Καλή επιτυχία

 

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα