Σφουγγάτο με κολοκυθάκια

Σφουγγάτο με κολοκυθάκια, εύκολη και οικονομική συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

4 κολοκυθάκια μικρά και τρυφερά

6 αυγά

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα ψιλοκομμένα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα πικάντικη τριμμένη

½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

1 κ. γλυκού ρίγανη

3 κ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι ,Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν (μετά από 4 λεπτά) προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά να σοταριστούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, το δυόσμο, τη ρίγανη, το γάλα και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Σερβίρουμε το σφουγγάτο ζεστό.

Καλή επιτυχία

 

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα