Καλτσούνια πικάντικα: Συνταγή

Καλτσούνια πικάντικα: Η διαφορετική συνταγή με πιπεριά και τυρί

Για τη Ζύμη:

350 γρ.  αλεύρι για ψωμί

1 φακελάκι ξερή μαγιά

¼ κ. γλ ζάχαρη

½ κ.γλ αλάτι

½ κ.γλ κοπανισμένο γλυκάνισο

3-4  κ.σ ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα πιπεριάς

2 φλ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες

2 πιπεριές κόκκινες τριμμένες στον τρίφτη

Αλάτι, πιπέρι

θυμάρι, ρίγανη, γλυκάνισο σε σποράκια

 

Για τη γέμιση τυριού

 

1 φλ. ανθότυρο ή ανάλατη μυζήθρα

½ φλ. φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι

Για την επάλειψη:Ελαιόλαδο,1 κρόκο αυγού

 

Διαδικασία

Ζύμη: για να φτιάξουμε τη ζύμη βάζουμε ¼ φλιτζάνι χλιαρό νερό σε μικρό μπολ και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και τη ζάχαρη. Περιμένουμε 2 με 3 λεπτά και μετά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά και η ζάχαρη. Αφήνουμε το μίγμα σε θερμό μέρος για 3-4 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μίγμα. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο  (κρατώντας λίγο)  το αλάτι και το γλυκάνισο. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το μίγμα της μαγιάς , ¾ φλ. χλιαρό νερό και το λάδι. Ζυμώνουμε με το χέρι , αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.  Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ζύμη λεία και ελαστική. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε καθαρό μπολ και την σκεπάζουμε με πετσέτα. Αφήνουμε το μπολ σε θερμό μέρος για 1 ½ ώρα μέχρι η ζύμη να φουσκώσει. Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε τη σάλτσα : ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ,σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο . προσθέτουμε τη ντομάτα , την πιπεριά  και  καρυκεύουμε. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε τη σάλτσα να στεγνώσει και να μελώσει.

Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα 2 τυριά.Πλάθουμε λίγο τη ζύμη και τη κόβουμε σε 8 ίσια κομμάτια . το κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε δισκάκι . στο κέντρο από κάθε δισκάκι βάζουμε λίγο από τη σάλτσα πιπεριάς και λίγο από το μίγμα τυριών. Βρέχουμε λίγο τις άκρες της ζύμης και διπλώνουμε έτσι ώστε να σχηματιστεί καλτσούνι. Σφραγίζουμε τις άκρες  πιέζοντας τες με ένα πιρούνι. Περνάμε τα καλτσούνια με λίγο κρόκου αυγού και λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα