Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού: Εύκολη συνταγή

Μου αρέσουν τα τυροπιτάκια! Και στα παιδιά ακόμα περισσότερο! Τα έτοιμα είναι μία λύση αλλά αμφίβολη. Βρήκα μία συνταγή εύκολη και κυρίως νόστιμη! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε

Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 ml  ελαιόλαδο

½ κ.γλ αλάτι

Για τη γέμισ

2 φλ. φέτα θρυμματισμένη

1 φλ. κασέρι τριμμένο

2 αυγά 1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γλ. πάπρικα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την επάλειψη

1 κρόκο αυγού

3-4 κ.σ γάλα

Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ενώνουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε συνεχώς . στο τέλος ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη (περίπου όσο ένα μικρό αυγό) την ανοίγουμε πιέζοντάς τη με το χέρι μας σχηματίζοντας δίσκο. Στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση , κλείνουμε το δίσκο και το βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζουμε έτσι και με την υπόλοιπη ζύμη. Αλείφουμε με το μίγμα της επάλειψης . πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Καλή όρεξη!

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα