ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκύθια
1/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 κούπα ρεγκάτο τριμμένο
1 κούπα γραβιέρα μαλακιά τριμμένη
1/2 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κούπα κρέμα γάλακτος
26 κρέπες
3 κουταλιές έξτρα ρεγκάτο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περάστε τα κολοκύθια από το πολυμίξερ και κόψτε τα σε λεπτά φετάκια. Πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι κι αφήστε τα 1 ώρα σε τρυπητό, να στραγγίσουν. Στύψτε τα ελαφρώς μέσα στις παλάμες σας και βάλτε τα μαζί με το λάδι σε κατσαρόλα επάνω στη φωτιά. Ανακατέψτε τα ώσπου να λιώσουν. Κατεβάστε τα από τη φωτιά κι ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται, πιπέρι και το 1/4 από την κρέμα γάλακτος. Βάλτε 2 κουταλιές γέμιση σε κάθε κρέπα, διπλώστε πρώτα τις άκρες δεξιά και αριστερά κι ύστερα τυλίξτε σε ρολό. Τοποθετήστε τις κρέπες σε πυρέξ σκεύος, στο οποίο και θα τις σερβίρετε. Αλείψτε τες με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίστε τες με το έξτρα τριμμένο ρεγκάτο. Στο στάδιο αυτό φυλάξτε τες στην κατάψυξη, αν θέλετε. Ψήστε τες στους 200 βαθμούς Κελσίου, περίπου 45΄, να ροδίσουν. Σερβίρετέ τες ζεστές. Εναλλακτικά, αντικαταστήστε τα κολοκύθια με πράσα - το άσπρο μέρος μόνο. Ζεματίστε τα προηγουμένως και στραγγίστε τα, να φύγει το περισσότερο νερό. Αντί για άνηθο βάλτε μαϊντανό

Καλή όρεξη!

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα