Μηλοπιτάκια νηστίσιμα: Νηστίσιμες συνταγές

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα

Υλικά

500 γρ.  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/3 φλιτζάνι  ζάχαρη

½ φλ. τσαγιού ταχίνι  ή ένα φλιτζάνι  σπορέλαιο

1    φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

1 σφηνάκι κονιάκ

Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι

½ κ.γλ κανέλα

Για τη γέμιση

4-5 μήλα τριμμένα στο τρίφτη

1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά

1 /2 φλ. ζάχαρη καστανή

1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα

1 κ.γλ κανέλα

 

Διαδικασία

Αναμειγνύουμε το ταχίνι με το πορτοκαλόχυμο , προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε τη κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι . ζυμώνουμε το μίγμα καλά.  Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης .παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μεγάλου  αυγού. Τα ανοίγουμε σε σφαιρικό σχήμα . στο μέσο του δίσκου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση . κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά . τα όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα