ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το ξύσμα στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, να πήξει και ν' αφρατέψει.
Στο μεταξύ, κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτετ το χυμό πορτοκαλιού με το ρούμι. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σε δόσεις, εναλλάξ το μίγμα του αλευριού και του πορτοκαλιού.
Ρίξτε και ανακατέψτε απαλά τα αλευρωμένα κόντιτα. Αδειάστε το μίγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ, που να χωράει 10 κούπες νερό. Ψήστε το κέικ στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα ή ώσπου όταν βυθίζετε μια ξύλινη φουρκέτα στο κέντρο, αυτή να βγαίνει καθαρή και στεγνή. Αφήστε το κέικ να σταθεί 5' και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη ή αλείψτε το με γλάσο πορτοκαλιού.