Νηστίσιμο Κέικ: Νηστίσιμες συνταγές

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ

ΥΛΙΚΑ

  • 2/3 κούπας μαργαρίνη
  • 1 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές ξύσμα προτοκαλιού
  • 3 κούπες αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 κούπας ρούμι
  • 1 κούπα κόντιτα πορτοκαλιού, αλευρωμένα με 2 κουταλιές αλεύρι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Χτυπήστε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το ξύσμα στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, να πήξει και ν' αφρατέψει.

    Στο μεταξύ, κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτετ το χυμό πορτοκαλιού με το ρούμι. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σε δόσεις, εναλλάξ το μίγμα του αλευριού και του πορτοκαλιού.

    Ρίξτε και ανακατέψτε απαλά τα αλευρωμένα κόντιτα. Αδειάστε το μίγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ, που να χωράει 10 κούπες νερό. Ψήστε το κέικ στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα ή ώσπου όταν βυθίζετε μια ξύλινη φουρκέτα στο κέντρο, αυτή να βγαίνει καθαρή και στεγνή. Αφήστε το κέικ να σταθεί 5' και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη ή αλείψτε το με γλάσο πορτοκαλιού.

    ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

    Δείτε ακόμα