Νηστίσιμη πίτσα: Εύκολη και νόστιμη συνταγή

ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ

Για ζύμη
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κομμάτι μαγιά σαν αμύγδαλο
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
αλεύρι σκληρό (όσο πάρει)

για τη γέμιση
Κρεμμύδια ξερά
Μανιτάρια
Ντομάτα φρέσκια κομμένη
Πιπεριά πράσινη
Ελιές
Ρίγανη
Κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
.

Λιώνουμε στο νερό τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ώστε να γίνει το μίγμα ζυμάρι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης έως ότου γίνει μαλακήΌταν η ζύμη αρχίζει να ξεκολλάει απ' τη λεκάνη είναι έτοιμη.

Σοτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες.
(Χρειάζονται αρκετές ντομάτες ώστε να καλυφθεί πλούσια η ζύμη, ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού). Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί. Το τρυπάμε με το πιρούνι για να μην φουσκώσει και το αλείφουμε με λάδι και κέτσαπ.
Ρίχνουμε έπειτα τη σάλτσα που φτιάξαμε και στη συνέχεια τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες και τις ελιές καθαρισμένες. Ραντίζουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο επί 25 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα