ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΓΛΥΚΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΓΛΥΚΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Μισό φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κουταλιά σκόνη κακάο
1 κουταλιά ξύσμα από  πορτοκάλι
Μισό κουταλάκι αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπάτε την ζάχαρη με το ελαιόλαδο και τον χυμό μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνετε το αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ . Όταν το μείγμα θα αρχίσει να μοιάζει με ζύμη, αλλά θα θέλει λίγο αλεύρι ακόμα για να γίνει κανονική ζύμη, το χωρίζετε στα δύο. Στο μισό ρίχνετε το ξύσμα πορτοκάλι και το ενσωματώνετε και αν χρειάζεται ρίχνετε και λίγο αλεύρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Στο άλλο μισό ρίχνετε τη σκόνη κακάο και την βανίλια και το ενσωματώνετε, αν χρειάζεται και εδώ λίγο αλεύρι, ρίχνετε για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Κόβετε ένα μικρό κομματάκι από την σοκολατένια ζύμη και το πλάθετε μακρύ κορδόν  και ένα κομμάτι από την ζύμη με πορτοκάλι και το πλάθετε μακρύ κορδόνι κι αυτό και τα πλέκετε μεταξύ τους. Κόβετε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια κατόπιν και τα τοποθετείτε σε ταψί με χαρτί ψησίματος, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.Μπορείτε να τα κόψετε όσο μικρά θέλετε,να έχετε υπόψη ότι φουσκώνουν ελαφρά και στο ψήσιμο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου αν τα κάνετε μικρά, αν τα κάνετε πιο μεγάλα αφήστε τα λίγο παραπάνω, όχι πάνω από 20 λεπτά όμως γιατί σκληραίνουν. Όταν τα βγάλετε τα βάζετε αμέσως αφού κρυώσουν,σε κουτί για μπισκότα ή τα τυλίγετε με μεμβράνη τροφίμων για να διατηρηθούν τραγάνα.

Καλή επιτυχία

 

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα