ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Μελιτζάνες κατσαρόλας με πιπεριές
ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μελιτζάνες
350 γρ. πράσινες γλυκές πιπεριές-μακρόστενες (επονομαζόμενες «κέρατα»)
1 κιλό ντομάτες ώριμες για σάλτσα
1 ματσάκι μαϊντανό-μόνο τα φύλλα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες ή πρεσαρισμένες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
5 κουταλιές καλαμποκέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
1 «πρέζα» πιπέρι
1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
Αλάτι για τις μελιτζάνες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, βγάζοντας όλη τη φλούδα τους. Τις κόβουμε σε κομματάκια (περίπου 3 Χ 3 εκ.) όπως τις πατάτες φούρνου και τις πασπαλίζουμε με αρκετό αλάτι. Τις αφήνουμε έτσι περίπου για μία ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά, πιέζοντάς τες στην παλάμη. 
Πλένουμε και αφαιρούμε κοτσάνι και σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε κατά μήκος σε μακρόστενα κομμάτια (5-6 από την κάθε μία).
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Βγάζουμε και τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Με 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο σοτάρουμε τις πιπεριές για 2-3' λεπτά γυρίζοντάς τες συνέχεια. Τις βγάζουμε για να στραγγίσουν σε χαρτί ρολού κουζίνας. Μες στο ίδιο λάδι και τηγάνι σοτάρουμε και τις μισές μελιτζάνες. Θα τραβήξουν όλο το λάδι αλλά συνεχίζουμε να τις γυρίζουμε για λίγο ακόμα ώσπου να ροδίσουν. Τις βγάζουμε κι αυτές σε χαρτί και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες, κατά τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας άλλες 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο.
Σε ανάλογη κατσαρόλα βάζουμε κατ'αρχήν τις ντομάτες με το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και από πάνω τις πιπεριές. Αφήνουμε να σιγοβράσουν, προσθέτοντας -αν χρειασθεί- λίγο νερό. Μετά μισή ώρα βάζουμε το ελαιόλαδο και την μισή ποσότητα μαϊντανού. Σε 15' λεπτά ρίχνουμε και τον υπόλοιπο μαϊντανό. 

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα