ΝΗΣΤΙΣΤΙΜΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ - ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ

26 Μαρτίου 2007 | 00:0011881 α- α+

Νηστίσιμα Παξιμαδάκια

ΥΛΙΚΑ
• 1 νεροπότηρο λάδι
• 1 νεροπότηρο ζάχαρη
• 1 νεροπότηρο αμύγδαλα
• 1 νεροπότηρο σταφίδες
• 1 νεροπότηρο χυμό πορτικάλι
• 1 νεροπότηρο νερό και σε αυτό βράζουμε 2-3 ξυλάκια κανέλλας
• 1 και 1/2 φακελάκι μπέικιν μπάουτερ
• 1 φακελάκι αμμωνία
1 κουταλιά κανέλα.
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε την αμμωνία και την κανέλα τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το μπέικιν.
Πλάθουμε φραντζολάκια μακρόστενα και με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε φετούλες μέχρι κάτω χωρίς όμως να κοπούν, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και τα χωρίζουμε σε φετούλες.
Τοποθετούμε τις φετούλες ξαπλωτές σε ταψί και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά και γίνονται παξιμαδάκια.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό χυμό πορτοκάλι με ρακί ή κονιάκ και επίσης αν τα θέλουμε λίγο πιο γλυκά μπορούμε να προσθέσουμε 1/4 ποτήρι ζάχαρη ακόμη.

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

chef

Ροή Ειδήσεων