ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΝΑΞΟΥ

Νηστίσιμα Σκαλτσούνια Νάξου

Υλικά
• Για την ζύμη:
o 330 γρ. αλεύρι
o 2 φλιτζανάκια λάδι
o χυμό δύο πορτοκαλιών
o 1 ποτηράκι ρακί
o 1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού
• Για την γέμιση:
o 1/4 του ποτηριού σουσάμι
o 1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
o 1/4 του ποτηριού τριμμένη φρυγανιά
o 1 κουταλιά μέλι
o 1 κουταλάκι κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρντίζουμε το σουσάμι (σε ένα τηγάνι) και το κοπανίζουμε στο γουδί.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα ομοιόμορφο.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με μέτριο πάχος και με ένα φλιτζάνι κόβουμε μικρά στρογγυλά κομμάτια.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την φρυγανιά, το καρύδι, το σουσάμι και την κανέλα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε δύο κουταλιές νερό και όταν γίνει χλιαρό ρίχνουμε το μέλι.
Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα με τα καρύδια.
Βάζουμε σε κάθε πιτάκι μία κουταλιά από το μίγμα μας, βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό και το κλείνουμε καλά (πιέζοντας με τα δάχτυλά μας).
Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε τα σκαλτσούνια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στους 250 C.
Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα