H συνταγή της ημέρας: Ψητό κατσαρόλας

"Ψητό  κατσαρόλας  με γλυκό  κρασί"

Υλικά για 6 άτομα

2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας δεμένο σε ρολό (από το κιλότο)

½  φλ. Ελαιόλαδο

3  φλ. Μαυροδάφνη

3 κ.σ βαλσαμικό ξύδι

½ λίτρο ζωμός βοδινός

12 κρεμμυδάκια για στιφάδο

12     γογγύλια

2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες

1 κ.σ ζάχαρη ακατέργαστη καστανή

1 κ.σ κορν φλάουρ

Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κόλιανδρο

Δενδρολίβανο φρέσκο

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε το ρολό  και μέσα βάζουμε δεντρολίβανο φρέσκο. Το ροδίζουμε σε ελαιόλαδο. Σβήνουμε  με το κρασί και το βαλσαμικό,προσθέτουμε λίγο από το ζωμό αφήνουμε το κρέας να  ψηθεί στην κατσαρόλα. Κάθε φορά που τελειώνει ο ζωμός προσθέτουμε λίγο λίγο καυτό ζωμό  μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας, θα υπολογίσουμε γύρω στις 2 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε τα λαχανικά, τα γλασάρουμε με τη ζάχαρη, τα καρυκεύουμε και τα προσθέτουμε το τελευταίο μισάωρο στη κατσαρόλα με το ψητό.  Στο τέλος παίρνουμε τη σάλτσα και τη δένουμε με κορν φλαάουρ. Σερβίρουμε το ρολό σε φέτες με τα λαχανικά και τη σάλτσα.

Σοκολατόπιτα: Η πιο γρήγορη συνταγή!


Στρούντελ μπακλαβά με σοκολάτα: Συνταγές

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα