Μουσακάς "διαίτης": Συνταγές με λίγα λιπαρά

Μουσακάς "διαίτης"

600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ( από νουά)

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο

1 καρότο τριμμένο

1 κολοκυθάκι τριμμένο

2 ντομάτες τριμμένες

4-5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μακριές φέτες

3 κ.σ ελαιόλαδο

Μαϊντανός, κανέλα, αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα άπαχο

2 κ.σ   κορν  φλάουρ

250 γρ. γιαούρτι  με λίγα λιπαρά

1 αυγό

100 γρ. τυρί με λίγα λιπαρά

 

Διαδικασία

Στρώνουμε τις φέτες μελιτζάνας πάνω σε μια σχάρα φούρνου και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο γκρίλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν . σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε τα λαχανικά με το κιμά προσθέτουμε τη ντομάτα ,βάζουμε την κανέλα,αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 6-7 λεπτά. Όταν αποσύρουμε προσθέτουμε το φρέσκο ψιλοκομμένο μαιντανό. ζεσταίνουμε το γάλα. Παίρνουμε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ .Ρίχνουμε το μίγμα στο γάλα και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το αυγό. Ανακατεύουμε . στρώνουμε σε ταψί τα λαχανικά , το κιμά , τη κρέμα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

 

Της Ντίνας Νικολάου

ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΨΗΤΑ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα