Χοιρινό με πράσο και σέλινο, αυγολέμονο

Χειμωνιάτικο φαγητό κατσαρόλας, το χοιρινό με πράσο και σέλινο. Ας δούμε την εκτέλεση: Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 6-7 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  • Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κρέας να αρχίσει να μαλακώνει.
  • Προσθέτουμε τα πράσα, τον πελτέ και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και ξανασκεπάζουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  • Τip

    Το αυγολέμονο ταιριάζει πολύ σε αυτό το φαγητό. Χτυπάμε 2 αυγά, προσθέτοντας το χυμό από 1 λεμόνι. Με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και λίγο-λίγο το προσθέτουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, και την ανακινούμε να πάει παντού.

    imommy

    Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

    Δείτε ακόμα