Μοσχαράκι με μαυροδάφνη και μανιτάρια

Μοσχαράκι με μαυροδάφνη και μανιτάρια

1 κιλό  μοσχαράκι (από κότσι) κομμένο σε μεριδούλες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

400 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά

250 ml Μαυροδάφνη

1 «σπιτικό»  ζωμό βοδινού  της Knorr διαλυμένο σε 3 φλ. ζεστό νερό

1 δαφνόφυλλο

½ κ.γλ μπαχάρι σε σκόνη

2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα  ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Τα αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και τα κρατάμε στην άκρη. Θωρακίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε το κρέας και σοτάρουμε τα καρότα το κρεμμύδι . μόλις μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε στη κατσαρόλα το κρέας , αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με μπαχάρι και δαφνόφυλλο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη. Αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαί για 5-6 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει μόνο το άρωμα. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 45 λεπτά. Το τελευταίο τέταρτο προσθέτουμε και τα μανιτάρια που έχουμε σοτάρει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ή λίγο νερό ακόμα. Συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι μπασμάτι και σερβίρουμε με τη σάλτσα .

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα