Παγωμένο τσιζκέικ φράουλας

Υλικά για 6-8 μερίδες

250 γρ. cookies   σοκολάτας

70 γρ. Βιτάμ  λιωμένο

15 γρ. ζελατίνη σε πούδρα

4 κ.σ νερό

150 γρ. κρέμα γάλακτος

½ κιλό πολτός φράουλας

300 γρ. φράουλες  για τη διακόσμηση

150 γρ. ζάχαρη άχνη

250 γρ. τυρί κρέμα

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε φλούδες

Διαδικασία

Σε ένα μούλτι δουλεύουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν πούδρα. Ενώνουμε την πούδρα μπισκότου με τη λιωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά  μέχρι να αποκτήσουμε ομογενοποιημένο μίγμα. Στρώνουμε το μίγμα μπισκότα –μαργαρίνη σε μια φόρμα  δαχτυλίδι διαμέτρου 25 εκ. πιέζοντας καλά με τη ράχη ενός κουταλιού. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος  με την άχνη σε Σαντιγύ. Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με τον πουρέ φράουλας .Διαλύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό . Περιμένουμε 5 λεπτά και βάζουμε το μπολ που έχει τη διαλυμένη ζελατίνη σε  ζεστό νερό μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε . Προσθέτουμε  στο μίγμα με τον πολτό φράουλας και το τυρί κρέμα, τη ζελατίνη και τη σαντιγί.

Στρώνουμε το μίγμα της φράουλας πάνω από τη παγωμένη βάση μπισκότων και παγώνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες .

Ξεφορμάρουμε το τσιζ κεικ και στολίζουμε με φράουλες και φλούδες σοκολάτας .

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα