ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για την πανακότα
600 γρ. κρέμα γάλακτος
35% λιπαρά
100 γρ. γάλα
60 γρ. ζάχαρη κοινή
2 φύλλα ζελατίνας
120 γρ. κουβερτούρα (τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια)

Υλικά για τη σως
60 γρ. λευκή σοκολάτα (τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια)
30 γρ. γάλα
70 γρ. κρέμα γάλακτος
35% λιπαρά
1 κλωναράκι βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πανακότα
Βράζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις το μείγμα αρχίζει να φουσκώνει το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά και το αδειάζουμε σε φορμάκια. Τ’ αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε την πανακότα βουτώντας τα μπολάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε με τη σως λευκής σοκολάτας που θα διαβάσουμε παρακάτω.

Για τη σως
Βάζουμε στη φωτιά την κρέμα γάλακτος με το γάλα και το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στα δύο. Πρίν πάρει βράση το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το ρίχνουμε στη σοκολάτα (που την έχουμε τοποθετήσει μέσα σ’ ένα μεγάλο μπολ) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας και σερβίρουμε μαζί με την πανακότα.

Καλή όρεξη!

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα