ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 λίτρο νερό
1 αυγό
6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
1 κιλό μήλα Τριπόλεως καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
8 κουταλιές της σούπας ΨΑWανιά τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
για το άλειμμα
Για τη σαντιγί
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνετε όλα τα υλικά της ζύμης, μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ελαστική. Την αφήνετε μια ώρα στο ψυγείο. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά της γέμισης.

Με τον πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο πολύ λεπτό. Το τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και απλώνετε μέσα τη γέμιση. Διπλώνετε σε κάθε πλευρά το φύλλο προς το κέντρο.

 

Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λάδι και ψήνετε στους 220° C για 40 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανοίγετε το φούρνο και αλείφετε με λάδι το γλυκό, όταν χρειάζεται.

 Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί. Σερβίρετε τη ζεστή μηλόπιτα

με τη σαντιγί. Αν Θέλετε, μπορείτε να τη συνοδεύσετε και με παγωτό.

Καλή επιτυχία

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα