ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ

16 Σεπτεμβρίου 2007 | 00:005217 α- α+

ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλού φύλλο κρούστας
1 κούπα βούτυρο καθαρισμένο, λιωμένο
1 κούπαφουντούκια
1 κούπα καρύδια
1/2 κούπας κάσιους
1/2 κούπας φιστίκι Αιγίνης
1/2 κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1 ασπράδι αυγού
Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κούπα μέλι
λίγη βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μοιράστε τα φύλλα κρούστας στη μέση και στοιβάξτε τα σε δυο συστάδες βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Χωρίστε τα σε 20 τετράγωνα φυλλαράκια, το καθένα με διαστάσεις περίπου 9x9 εκ. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη φρυγανιά με τα μυρωδικά και τους ξηρούς καρπούς. Χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι, ρίξτε και ανακατέψτε το με το υπόλοιπο μίγμα. Μοιράστε το στα φυλλαράκια, βάζοντάς το στο κέντρο. Σηκώστε τις 4 γωνίες και φέρτε τες να συναντηθούν στο κέντρο επάνω από τη γέμιση. Αραδιάστε τα μπακλαβαδάκια το ένα κολλητά με το άλλο σε βουτυρωμένο ταψί και αλείψτε τα με βούτυρο. Ψήστε τα στους 175 βαθμούς Κελσίου περίπου 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει καλά το φύλλο. Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί 5' και περιχύστε τα μπακλαβαδάκια μόλις βγουν από το φούρνο. Αφήστε τα να πιουν όλο το σιρόπι και να κρυώσουν. Βγάλτε τα σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

chef

Ροή Ειδήσεων