ΖΕΛΕ ΑΝΑΝΑΣ

ΖΕΛΕ ΑΝΑΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ

3 φακελάκια ζελέ με άρωμα λεμόνι ή ανανά, χωρίς ζάχαρη
3/4 κούπας ζάχαρη
4 κούπες χυμό πορτοκαλιού
1 κονσέρβα 800 γραμμ. ανανά
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
φλουδίτσες πορτοκαλιού καραμελωμένες για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα ζελέ και τη ζάχαρη. Ζεστάνετε 3 κούπες χυμό πορτοκαλιού και διαλύστε μέσα το μίγμα των ζελέ και της ζάχαρης. Στραγγίστε την κομπόστα του ανανά και ρίξτε το σιρόπι μέσα στο διαλυμένο ζελέ μαζί με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού. Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο και αφήστε το ώσπου να πάρει την πυκνότητα του μελιού. Κόψτε τις ρόδες του ανανά σε κομματάκια και αλέστε τες στο πολυμίξερ, να γίνουν λείος πουρές. Ρίξτε και ανακατέψτε τον μέσα στο μισοπηγμένο ζελέ. Αδειάστε το μίγμα σε μια φόρμα που να χωράει 8 κούπες νερό και βάλτε το στο ψυγείο να στερεοποιηθεί. Χρειάζεται τουλάχιστον 4 ώρες. Ξεφορμάρετέ το σε πιατέλα και γαρνίρετέ το με τις καραμελωμένες φλουδίτσες.

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα