Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και δημητριακά

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και δημητριακά

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. Νιφάδες  ρυζιού

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

50 γρ. μαργαρίνη

50 γρ. αμυγδαλόσκονη

Για τη γαρνιτούρα

300 γρ. μασκαρπόνε

140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

140 γρ. σοκολάτα λευκή

100 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. κρέμα γάλακτος

2 φύλλα ζελατίνης

2 κ.σ γάλα ζεστό

Διαδικασία

Για τη βάση :Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα με τη μαργαρίνη. Σε μια  λεκανίτσα  στρώνουμε  δημητριακά σε σχήμα ρυζιού και την αμυγδαλόσκονη. Περιχύνουμε με το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας  και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Στρώνουμε το μίγμα σαν βάση σε μια φόρμα σιλικόνης  ή σε φόρμα για κέικ που την έχουμε στρώσει με πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει το μίγμα.

Για τη γαρνιτούρα  μια λεκάνη αναμειγνύουμε το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και την προσθέτουμε στο μίγμα με το μασκαρπόνε όσο γίνεται πιο μαλακά. Προσθέτουμε στο μίγμα και τη ζελατίνη που την έχουμε λιώσει σε 2 κ.σ γάλα ζεστό.

Σύνθεση :Χωρίζουμε το μίγμα με το μασκαρπόνε σε 2 ίσα μέρη.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί ξεχωριστά τη λευκή σοκολάτα και τη κουβερτούρα.  Στο ένα μέρος του μασκαρπόνε προσθέτουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και στο άλλο μέρος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.

Αδειάζουμε τα δυο μίγματα  πάνω από τη βάση των δημητριακών και με τη μύτη ενός μαχαιριού  ανακατεύουμε έτσι ώστε να αποχτήσουμε ένα σχήμα μάρμαρου. Αφήνουμε το γλυκό 3 -4 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε .

περισσότερες συνταγές

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα