Ντόνατς με σοκολάτα: Συνταγή

Σπιτικά ντόνατς: Συνταγή

ΥΛΙΚΑ

650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

80 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

250 γρ. γάλα

60 γρ. βούτυρο

1 κάψουλα βανίλια

1 φακελάκι μαγιά ξερή

Σπορέλαιο για τηγάνισμα

 

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς μέχρι να λιώσει  το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια.

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το παραπάνω μίγμα . αρχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη, τα αυγά και τη μαγιά. Συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μίγμα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι .συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα στο μίξερ με το εξάρτημα για ζύμωμα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλά η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος τουλάχιστον 1 ώρα και 30 λεπτά  μέχρι να φουσκώσει.

Κατόπιν όπως θα έχει φουσκώσει η ζύμη πιέζουμε  ελαφρά με τη μπουνιά μας στο κέντρο της για να φύγει ο παραπανίσιος αέρας .

Με ένα πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 2 εκατοστών περίπου.

Παίρνουμε ένα κουπ –πατ διαμέτρου 9 εκατοστών και κόβουμε 6 κύκλους . με ένα μικρότερο κουπ –πατ διαμέτρου 3 εκ. κάνουμε από μια τρύπα στο κέντρο των μεγάλων κύκλων.

Σε μια φριτέζα που έχει κάψει το λάδι βυθίζουμε τα ντονατς 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα αποσύρουμε από το καυτό λάδι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα που την έχουμε στρώσει με απορροφητικό  χαρτί κουζίνας . μετά περνάμε τα ντονατς από ζάχαρη κρυσταλλική από όλες τις πλευρές και είναι έτοιμα.

Μπορούμε αν θέλουμε να περιχύσουμε τα ντονατς με λιωμένη σοκολάτα.

περισσότερες συνταγές

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα