Μους σοκολάτας με τυρί κρέμα



Φτιάξτε ενα ελαφρύ και εξαιρετικά γευστικό επιδόρπιο. Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής.







Υλικά για 4-6 άτομα

450 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
112 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για σαντιγί
¼ φλιτζάνια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε ζάχαρη άχνη και χτυπάτε ξανά. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε ξανά.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Με το μίξερ σας σε αργή ταχύτητα, προσθέτετε τη σοκολάτα στο μείγμα από το τυρί κρέμα και ανακατεύετε αργά.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια ανακατεύετε απαλά με το σοκολατένιο μείγμα.
Βάζετε το μείγμα μέσα σε ποτήρια και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας κακάο.


newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα