Μπανάνα σπλιτ, το απόλυτο γλυκο

Φτιάξτε μπανάνα σπλιτ και απολαυστε την με την οικογένειά σας ή αν ειστε μονοι ... στο μπαλκόνι παρέα με καλούς φίλους. Διαβάστε παρακάτω τα υλικά και καλή επιτυχία!



Υλικά για 2-4 άτομα

6 μεγάλες κουταλιές παγωτού σοκολάτα εμπορίου ή σπιτικό
100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας σως σοκολάτας
3  γλασαρισμένα κεράσια (φρουί γλασέ ή μαρασκίνο)
40 γραμμάρια καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα
1/2 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
6  μικρές μπανάνες, όχι πολύ ώριμες
50 ml ρούμι

Εκτέλεση

Για τη μπανάνα σπλιτ

Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο και σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζετε για 2- 3 λεπτά τα καρύδια πεκάν. Τα κοντοκόβετε στο μπλέντερ ή με γουδοχέρι και τα ενώνετε σε ένα μπολ μαζί με την άχνη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε στα δύο, κατά μήκος.
Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και τις μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν καλά. Στο μισό χρόνο τις γυρίζετε να πάρουν χρώμα κι από την άλλη μεριά.
Προσθέστε με μεγάλη προσοχή σε αυτό το σημείο το ρούμι, ώστε οι μπανάνες να γίνουν φλαμπέ. Όταν πάψει να καίει το αλκοόλ και ηρεμήσουν οι φλόγες, οι μπανάνες  είναι έτοιμες.

Για τη συναρμολόγηση

Έχετε έτοιμο το παγωτό σοκολάτας στην κατάψυξη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Ετοιμάζετε τη σως σοκολάτας και κόβετε σε φέτες τα γλασαρισμένα κεράσια.
Μοιράζετε τις μπανάνες  στην αρχή σε 6 πιάτα και τις καλύπτετε με 6 μεγάλες κουταλιές παγωτό.
Διακοσμείτε με σαντιγί, περιχύνετε με σως σοκολάτας και ολοκληρώνετε το γλυκό με μερικές φέτες από γλασαρισμένα κεράσια κι από πάνω και τα καβουρδισμένα πεκάν!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα