Cheesecake με μπισκότο

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη βάση

200 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα θρυμματισμένα

110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)

 

Για τη γέμιση

300 γραμμάρια τυρί κρέμα

250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)

1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα


Για την επικάλυψη γκανάζ

200 γραμμάρια κουβερτούρα

1/2 κλωναράκια βανίλια (προαιρετικά)

1 σφηνάκι ποτό μπράντι (προαιρετικά)

400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

400 γραμμάρια ζάχαρη

60 γραμμάρια άγλυκο κακάο

300 γραμμάρια βούτυρο

 

Εκτέλεση

Για τη βάση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.

Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.

Αφού δούμε ότι ψήθηκε, βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο για να κρυώσει ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.

 

Για τη γέμιση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη  σαντιγί μας απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προς το τέλος, κόβουμε σε κομματάκια τα μπισκότα σοκολάτας και τα προσθέτουμε μέσα στη γέμιση και ξανά-ανακατεύουμε.

Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα του μπισκότου και στρώνουμε από πάνω την επικάλυψη σοκολάτας που έχει κρυώσει.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες και ξεφορμάρουμε, πριν το σερβίρουμε.

 

Για την επικάλυψη γκανάζ

Σε μια κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη κι ανακατεύετε να διαλυθούν οι κόκκοι. Προσθέστε το κακάο, ανακατεύετε ξανά να ενσωματωθεί κι αποσύρετε από τη φωτιά.

Προσθέστε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη ή σε ξύσμα κι ανακατεύετε ζωηρά. Αν θέλετε προσθέτετε τη βανίλια και το μπράντι.

Σουρώνετε το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, αλλά όχι να πετρώσει.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα