ΠΑΓΩΤΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ

ΠΑΓΩΤΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ

ΥΛΙΚΑ

Υλικά

  • 500 γρ. βερύκοκα ή ροδάκινα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά ζελατίνη
  • 1 πουτίγκα στιγμής με γεύση βανίλια
  • 2 κούπες χτυπημένη κρέμα γάλακτος

    για το γαρνίρισμα
  • 1/3 κούπας μαρμελάδα βερύκοκο ή ροδάκινο
  • 4 κουταλιές κονιάκ
  • 12 σαβουαγιάρ
  • 1 κούπα σάλτσα βερύκοκο ή ροδάκινο
  • λίγη σαντιγύ
  • αμυγδαλάκι φιλέ
  • μερικές φετούλες βερύκοκο ή ροδάκινο, για το γαρνίρισμα

    για τη σάλτσα βερύκοκο ή ροδάκινο
  • 1 κούπα κομματάκια από βερύκοκα ή ροδάκινα
  • 1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1-2 κουταλιές λικέρ (προαιρετικά)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ετοιμάστε το παρφέ. Καθαρίστε τα φρούτα και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Χτυπήστε τα στο μπλέντερ, να γίνουν πουρές. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη με 2/3 κούπας νερό κι ανακατέψτε επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να διαλυθεί. Βράστε τη 5', να γίνουν σιρόπι. Διαλύστε τη ζελατίνη στο υπόλοιπο νερό κι αφήστε τη να φουσκώσει. Ρίξτε κι ανακατέψτε τη μέσα στο σιρόπι, ώσπου να διαλυθεί. Αδειάστε το σιρόπι λίγο, λίγο μέσα στον πουρέ φρούτων, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου να ενσωματωθεί στο μίγμα. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος να πήξει κι ανακατέψτε την απαλά με τον πουρέ των φρούτων. Αδειάστε το μίγμα μέσα σε μεταλλικό κουτί για παγωτό και βάλτε το στην κατάψυξη αρκετές ώρες να στερεοποιηθεί. Λίγο πριν σερβίρετε, λιώστε τη μαρμελάδα, κατεβάστε τη από τη φωτιά κι ανακατέψτε τη με το κονιάκ. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στο μίγμα, κόψτε τα στα δύο και μοιράστε τα σε 6 ψηλά ποτήρια. Σερβίρετε το παρφέ σε μπάλες επάνω στα σαβουαγιάρ και περιχύστε με τη σάλτσα φρούτου. Γαρνίρετε με σαντιγύ, αμυγδαλάκι φιλέ και φετούλες από φρέσκο φρούτο. Εναλλακτικά, καλύψτε μια μακρόστενη φόρμα 13x20 εκ. με πλαστική μεμβράνη, στρώστε επάνω τα σαβουαγιάρ κι αδειάστε το μίγμα του παρφέ μέσα σ' αυτήν. Βάλτε το παρφέ στο ψυγείο αρκετές ώρες να στερεοποιηθεί, αναποδογυρίστε το σε μακρόστενη πιατέλα και σερβίρετέ το σε φέτες, συνοδεύοντας με σάλτσα φρούτου, σαντιγύ και καβουρντισμένο αμύγδαλο.

    Εκτέλεση για τη σάλτσα βερύκοκου ή ροδάκινου:
    Χτυπήστε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ, να γίνουν πουρές. Μπορείτε να φυλάξετε τον πουρέ φρούτων σε σακουλάκια στην κατάψυξη.

    πηγή: Bέφα Αλεξιάδου

    Καλή επιτυχία!

    << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

    .


     

    Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

    Δείτε ακόμα