Κέικ πραλίνα από την Αργυρώ

Υλικά συνταγής

  • 225 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και αλεσμένο
  • 100 γρ. αλεύρι Φαρινάπ
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ. σ. μαρμελάδα
  • Κουβερτούρα για επικάλυψη

Εκτέλεση

Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Λιώνουμε την κουβερτούρα.

Ψήνουμε και αλέθουμε το φουντούκι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάμε στην Κουζινομηχανή Κenwood με το χτυπητήρι το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα πίνει το μίγμα).

Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το φουντούκι, το αλάτι και τέλος απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα. Αδειάζουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 55' περίπου. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’.

Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, ζεσταίνουμε λίγο την μαρμελάδα, αλείφουμε το κέικ τριγύρω και περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα

argiro.gr

Κέικ πραλίνα (Το Πρωινό 12.11)

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα