Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια με σοκολάτα

Υλικά

Για 8-10 άτομα

Για τα κουλουράκια
3 αυγά
125 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλάκι κακουλέ
1 κουταλάκι μαχλέπι
1 κουταλάκι κοφτό μαστίχα
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 ασπράδι αυγού
600 γραμμάρια αλεύρι
40 γραμμάρια μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα

Για την επικάλυψη σοκολάτας
500 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
Λαδόκολλα

Εκτέλεση

Για τα κουλουράκια
Σε ένα μπολ ρίχνουμε χλιαρό γάλα και διαλύουμε τη μαγιά, αφήνουμε να φουσκώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη λιωμένη κουβερτούρα, τα μπαχαρικά σε σκόνη και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά. Στο τέλος και σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το βούτυρο χλιαρό, λίγο - λίγο να το πίνει η ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη να κάτσει και τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια. Με κάθε μπαλάκι κάνουμε κορδόνι και δίνουμε το σχήμα του κουλουριού.

Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόχαρτο και τα αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν. Αραιώνουμε το ασπράδι με λίγο νερό, αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Για την επικάλυψη σοκολάτας
Σε άλλο σκεύος λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την κρατάμε σε ζεστό μέρος.
Αφού βγάλουμε τα κουλουράκια από τον φούρνου, έχουμε ήδη έτοιμη την κουβερτούρα μας και ρίχνουμε ένα – ένα τα κουλουράκια μέσα στη κουβερτούρα και τα τοποθετούμε σε πάνω σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για 3 ώρες.


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

www.sidagi.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα