ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

2 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ
6 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
λίγη κανέλα
3 μήλα
χυμό ενός λεμονιού
καρύδια

Εκτέλεση
Απλώνετε το βούτυρο σε ένα ταψάκι Νο 28. Πασπαλίζετε με τη μία κούπα ζάχαρη και αραδιάζετε επάνω τα μήλα σε φέτες αφού έχετε αφαιρέσει από αυτά τους σπόρους.
Στο κέντρο κάθε μήλου βάζετε ένα καρύδι. Ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και ετοιμάζετε το παντεσπάνι. Χωρίζετε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους και χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ  και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Έπειτα χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε απαλά με τη ζύμη την οποία βάζετε πάνω από τα μήλα.
Ψήνετε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 3/4 της ώρας. Όταν ψηθεί την αφήνετε για ένα τέταρτο της ώρας να κρυώσει και την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

 

Καλή επιτυχία

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα