ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

ΥΛΙΚΑ

½  κιλό αλεύρι

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο

3 αυγά

½ ποτηράκι κονιάκ

Βανίλια

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ

½ κιλό μαρμέλαδα  βερίκοκο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει λεία η επιφάνεια. Σε ένα ταψάκι τάρτας στρώνουμε μέρος από την ζύμη ( την υπόλοιπη ζύμη θα τη χρησιμοποιήσουμε για το στόλισμα)στον πάτο και στα πλαϊνά. Πάνω στη ζύμη  απλώνουμε  την μαρμελάδα  που την έχουμε μαλακώσει στη φωτιά με το κονιάκ. Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη  σε λωρίδες και τις βάζουμε σταυρωτά πάνω από την μαρμελάδα. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για μισή ώρα.

Καλή επιτυχία

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερίνας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα