ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΒΡΑΧΑΚΙΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΒΡΑΧΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

•  400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
•  200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
•  250 γρ. φυστίκια ψημένα
•  250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψημένα
•  250 γρ. φουντούκια ψημένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε τους ξηρούς καρπούς σ' ένα μπολ. Λιώστε τη σοκολάτα γάλακτος επάνω σε ζεστό νερό, που έχετε κατεβάσει από τη φωτιά. Ρίξτε κι ανακατέψτε τους ξηρούς καρπούς.
Πάρτε μ' ένα κουτάλι μια ποσότητα από το μίγμα και βοηθώντας μ' ένα δεύτερο κουτάλι, αδειάστε το μίγμα σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε τα σοκολατάκια να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν. Βάλτε την κουβερτούρα σε μικρή κατσαρόλα και τοποθετήστε την επάνω σε μια άλλη κατσαρόλα με ζεστό νερό. Αφήστε τη να λιώσει, προσέχοντας να μη ζεσταθεί περισσότερο από 36 - 40 βαθμούς Κελσίου.
Χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι, βυθίστε ένα, ένα τα ανώμαλα να καλυφθούν από τη λιωμένη σοκολάτα. Στραγγίστε την περίσσεια και αραδιάστε τα σε αντικολλητικό χαρτί, να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.  

Καλή επιτυχία

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα