Μπιφτέκια ψαριού στο φούρνο με πατάτες

Μπιφτέκια ψαριού στο φούρνο με πατάτες

Υλικά  για 4 μερίδες

500 γρ. φιλέτο πέρκας ή μπακαλιάρου κατεψυγμένο

1 βαζάκι τόνο κονσέρβας σε νερό καλά στραγγισμένο

1 ζωμό  λαχανικών knorr «σπιτικό»

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένες σε νερό και στραγγισμένες

2 αυγά

1 ματσάκι  άνηθος

1 ξερό κρεμμύδι

1 πιπεριά Φλωρίνης

½ φλ. Φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι, γλυκάνισος σε σκόνη

1 κιλό πατάτες

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .

Ζεσταίνουμε ένα λίτρο νερό και μέσα διαλύουμε το σπιτικό ζωμό λαχανικών κνορ. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες . τις πασπαλίζουμε με γλυκάνισο και τις αλατοπιπερώνουμε . Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τις στρώνουμε σε αντικολητικό ταψί  με τρόπο που να μισοσκεπάζουν η μια την άλλη. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το ζωμό λαχανικών και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στο μεσαίο ράφι για 20 λεπτά.

Στο μεταξύ βράζουμε τα φιλέτα ψαριού για 8-10 λεπτά στο ζωμό λαχανικών. Τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε τα θρυμματίζουμε με τα δάχτυλα  μας αφαιρώντας τυχόν  κόκαλα και δέρμα. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ , προσθέτουμε τον τόνο , το ψωμί, τα αυγά, τον άνηθο, το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε .λαδώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε το μείγμα καλά. Βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Πλάθουμε μπιφτέκια , πάντα με λαδωμένα χέρια για να μην κολλάει το μίγμα και τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφτούν από όλες τις πλευρές .

Βγάζουμε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο (αφού έχουν ολοκληρωθεί τα 20 λεπτά) και βάζουμε προσεκτικά πάνω τους τα ψαρομπιφτέκια. Ψήνουμε για 10 λεπτά , τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αρνάκι στο φούρνο με γιαούρτι

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα