SPRING ROLLS ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

SPRING ROLLS ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
 

ΥΛΙΚΑ
20 γραμμ. μανιτάρια porcini (2 φακελάκια)
2 κουταλιές λάδι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά τριμμένο τζίντζερ
1 κούπα κινέζικο λάχανο σε κομματάκια ζουλιέν
1 καρότο τριμμένο
100 γραμμ. φύτρες φασολιών (1 κούπα)
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
200 γραμμ. γαριδούλες κατεψυγμένες σε κομματάκια
2 κουταλιές σόγια
1 κουταλιά κορν φλάουρ
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου
24 τετράγωνα φύλλα ζύμης για ανοιξιάτικα ρολά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φουσκώστε τα μανιτάρια σε νερό για 2 ώρες, στραγγίστε και κόψτε τα σε κομματάκια ζουλιέν. Ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το τζίντζερ. Ρίξτε τα μανιτάρια, το λάχανο, το καρότο, τις φύτρες και ανακατέψτε τα για 5'. Προσθέστε τη σόγια, το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές νερό και τη ζάχαρη. Σκεπάστε τα υλικά και σιγοβράστε ώσπου να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε τις γαρίδες, δοκιμάστε και ρίξτε, αν χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι και το δυόσμο. Βάλτε 2 κουταλιές γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και τυλίξτε σε ρολά. Στερεώστε το τελείωμα αλείφοντας τη ζύμη με λίγο νερό. Ακουμπήστε τα ρολά σε επιφάνεια πασπαλισμένη με κορν φλάουρ. Τηγανίστε τα σε φριτούρα για 3'-5', να ροδίσουν. Στη συνέχεια σερβίρετέ τα συνοδεύοντάς τα με γλυκόξινη σάλτσα

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα