Αλμυρό τσουρέκι με φέτα - Συνταγή

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 10 γρ. (1 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 50 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 4 γρ. (1 κουτ. γλυκού) μαχλέπι
  • 4 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 37,5 γρ. (1½ κυβάκι) Μαγιά Νωπή ΓΙΩΤΗΣ

Για τη γέμιση

  • 80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ξερό
  • 100 γρ. (2 τεμάχια) πιπεριές πράσινες
  • 100 γρ. (2 τεμάχια) πιπεριές κόκκινες
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 300 φρ. φέτα
  • 1 αυγό

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε λίγο το γάλα με το νερό, διαλύετε τη νωπή μαγιά και τα βάζετε στο μπολ του μίξερ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε.
  2. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα). Ξαναζυμώνετε και την ανοίγετε σε ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο διαστάσεων 25 Χ 25 εκατοστών.
  3. Κόβετε σε κομματάκια το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζετε με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.
  4. Προσθέτετε τη φέτα και απλώνετε τη γέμιση πάνω στο φύλλο.Διπλώνετε σε ρολό και τοποθετείτε το τσουρέκι σε βουτυρωμένο ταψί.
  5. Το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί το τσουρέκι σε όγκο, αλείφετε με το αυγό και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου.

 

Μια συνταγή από την Γιώτης

 

govastileto

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα