Φτιάξτε τη δική σας σπιτική μαγιονέζα εύκολα και γρήγορα!

Η γεύση της σπιτικής μαγιονέζας είναι διαφορετική από αυτή του εμπορίου και απογειώνει γευστικά στη στιγμή τα πιάτα, που συνοδεύει. Εμείς σας δίνουμε μία εύκολη συνταγή και σας εγγυόμαστε σίγουρη επιτυχία.

Υλικά
1 αυγό ολόκληρο + 1 κρόκος (σε θερμοκρασία δωματίου)
130 ml. ελαιόλαδο
130 ml. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξύδι balsamico λευκό
τον χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βγάζετε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε απ’ το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν. Πιο συγκεκριμένα τα 2 αυγά, τη μουστάρδα και το λεμόνι, ώστε να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνετε στο μπολ, το ένα αυγό και τον κρόκο, τη μουστάρδα και το ξύδι. Τα χτυπάτε στο μίξερ για περίπου 40” ως 1’, σε υψηλή ταχύτητα. Θα παρατηρήσετε ότι περίπου τότε (ανάλογα και με το μηχάνημα που χρησιμοποιείτε) αρχίζει κάπως να φουσκώνει το μίγμα απo τις φυσαλίδες αέρα που έχουν δημιουργηθεί απo το χτύπημα.
Αρχίζετε να προσθέτετε το ελαιόλαδο σε σταθερή, χαμηλή ροή, ίσα-ίσα να κάνει μια λεπτή γραμμή στο μίγμα που ανακατεύεται. Θα παρατηρήσετε, σε περίπου 30”-40”, ότι το μίγμα, από υγρό αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει καθώς το λάδι πλέον ενσωματώνεται σ’ αυτό και δημιουργείται η μαγιονέζα. Συνεχίζετε το χτύπημα και με το ηλιέλαιο. Όταν η μαγιονέζα φτάσει στην επιθυμητή ποσότητα, σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζετε το μίγμα και διορθώνετε στη γεύση σας. Στη συνέχεια, προσθέτετε τον μισό χυμό του λεμονιού, χτυπάτε δυνατά στο μίξερ για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα και ξαναδοκιμάζετε, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία μέχρι η γεύση να έρθει εκεί που σας ταιριάζει. Μεταφέρετε τη μαγιονέζα ή σ’ ένα μπολ, βάζοντας από πάνω διαφανή μεμβράνη, ή σε βάζο ή εναλλακτικά σε κλειστό πλαστικό δοχείο και τη βάζετε στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα