Σοκολατένιος κορμός με σαντιγί και μερέντα

Γλυκό που παραμένει χρόνια στις προτιμήσεις μας. Ο κορμός περνάει από γενιά σε γενιά, με πολλούς τρόπους και αρκετές παραλλαγές.

Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα στο μούλτι
2 φλιτζάνια γάλα
2 κουβερτούρες σπασμένες σε κομμάτια (για να λιώσουν πιο γρήγορα)
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. λικέρ
100 γρ. μερέντα
1 φάκελο Garni

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα, το κακάο, το βούτυρο, το λικέρ και το ένα από τα δύο φλιτζάνια γάλα. Σε χαμηλή θερμοκρασία, αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί και να λιώσει, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία σοκολατένια κρέμα.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, απλώνουμε το μείγμα και το στρώνουμε όμορφα ώστε να σχηματιστεί ένα ορθογώνιο.

Με σπάτουλα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τη μερέντα.

Χτυπάμε τη garni με το υπόλοιπο γάλα και τη στρώνουμε πάνω απ’ τη μερέντα.

Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε προσεκτικά το γλυκό σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ώστε να σφίξει και να κόβεται σε φέτες.

Tip: απλώνοντας την κάθε στρώση πάνω στη λαδόκολλα (μπισκότο-μερέντε-garni) καλό είναι να αφήνετε περιμετρικά 1 εκατοστό περιθώριο, ώστε να μην υπάρξει διαρροή κατά το τύλιγμα.

topontiki Ελένη Σαμπάνη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα