Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2010: Η μεγάλη γιορτή άρχισε!

Σήμερα είναι ο μεγάλος τελικός… Ολλανδία και Ισπανία έρχονται αντιμέτωπες την Κυριακή το βράδυ στο Σόκερ Σίτι του Γιοχάνεσμπουργκ μπροστά σε μια μοναδική πρόκληση: Την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Μετά από ένα μήνα αδιάκοπων παιχνιδιών και προβλέψεων, λοιπόν, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής ρίχνει αυλαία…

Τα προγνωστικά, μέχρι και ο Πολ το χταπόδι, επιμένουν ότι η Ισπανία έχει τον πρώτο λόγο. Όμως ποιος μπορεί να είναι σίγουρος απέναντι σε μια τέτοια Ολλανδία;;;

Με τη Σακίρα και τα σέξι λικνίσματά της πριν τον αγώνα, το θερμόμετρο θα φτάσει σίγουρα στα ύψη!!! Στην τελετή που θα ξεκινήσει δύο ώρες πριν τον μεγάλο τελικό(19:30), θα λάβουν μέρος και 780 χορευτές.

Ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης, Ζερμέν Κρεγκ αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα θα είναι περισσότερο νεανικό και όχι φολκλορικό όπως στην έναρξη, ενώ θα περιλαμβάνει αρκετά εφέ με τον φωτισμό.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία κατέκτησε τελικά την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, μετά τη νίκη της με 2-3 επί της Ουρουγουάης σε έναν αγώνα που είχε από όλα: ανατροπές, εναλλαγή παιχνιδιού και τέρματα.

Μεγάλος νικητής της αναμέτρησης αναδείχθηκε βέβαια ο Πωλ, το διάσημο πλέον χταπόδι του ενυδρείου του Ομπερχάουζεν, το οποίο προέβλεψε τη νίκη της Γερμανίας, πετυχαίνοντας σερί επτά συνεχών προβλέψεων.

Αυτό που περιμένει τώρα ο Πωλ, ο οποίος φλέρταρε για λίγη ώρα με το ...μπάρμπεκιου, είναι η δικαίωσή του και στον τελικό με νίκη της Ισπανίας.

Τα «πάντσερ» πήραν προβάδισμα στο σκορ από το 19 με το γκολ που πέτυχε ο Τόμας Μίλλερ και εννέα λεπτά αργότερα οι Λατινοαμερικάνοι έφεραν το σκορ στα ίσα με γκολ του Cavani.

Στο 41, η Ουρουγουάη βρέθηκε κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Φορλάν βρήκε σε καλή θέση τον Σοάρες, ο οποίος όμως δεν τείωσε σωστά τη φάση.

Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, όμως με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι Ουρουγουανοί πίεσαν και στο 51 ο DiegoForlanπέτυχε την απόλυτη ανατροπή, γράφοντας το 2-1.

 

Η χαρά τους ωστόσο δεν κράτησε πολύ, αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Jansen εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Ουρουγουανού γκολκίπερ και ισοφάρισε σε 2-2.

 

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πιέζουν τις αντίπαλες εστίες και μετά από συνεχείς αντεπιθέσεις, στο 82, ο Κεντίρα με κεφαλιά έγραψε το 2-3 και έστειλε τη Γερμανία στο τρίτο σκαλί του βάθρου του Παγκοσμίου Κυπέλου.

Ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής πλησιάζει και η google αφιερώνει το logo της στην μεγάλη στιγμή! Ισπανία ή Ολλανδία;

Με τη Σακίρα και τα σέξι λικνίσματά της πριν τον αγώνα, το θερμόμετρο θα φτάσει σίγουρα στα ύψη!!! Στην τελετή που θα ξεκινήσει δύο ώρες πριν τον μεγάλο τελικό(19:30), θα λάβουν μέρος και 780 χορευτές.

Ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης, Ζερμέν Κρεγκ αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα θα είναι περισσότερο νεανικό και όχι φολκλορικό όπως στην έναρξη, ενώ θα περιλαμβάνει αρκετά εφέ με τον φωτισμό.

Οι «οράνιε» ελπίζουν ότι το «μαλάκιο», που έχει κάνει όλη την Ευρώπη να ασχολείται μαζί του, θα διαψευστεί στο Μουντιάλ, όπως συνέβη και το 2008 (τότε ο Πολ είχε προβλέψει κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τη Γερμανία, αλλά έπεσε έξω και το τρόπαιο πήρε η Ισπανία).Ανά τον κόσμο όλο το ζωικό έχει επιστρατευτεί για να βρει το νικητή του αγώνα, ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία.

Για την ώρα, ο Paul, το χταπόδι – γκουρού της Γερμανίας, έδειξε Ισπανία, ο πελώριος αλιγάτορας Harry της Αυστραλίας, συμφώνησε, ενώ Ολλανδία είπε ο Μάνι, ο παπαγάλος από την Μαλαισία.

Το 3-1 για τους Ισπανούς έκανε ο Lin Ping το πάντα από τη Ταϊλάνδη, το οποίο ήπιε γάλα από το δοχείο της Ισπανίας.

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ο στόχος των δύο ομάδων, αλλά ένας ποδοσφαιριστής από κάθε ομάδα διεκδικεί έναν ακόμα τίτλο. Ο Νταβίντ Βίγια και ο Γουέσλι Σνάιντερ παλεύουν για την πρωτιά του πίνακα των σκόρερ (έχουν από πέντε γκολ ο καθένας), μίας επιτυχίας που πιθανότατα θα δώσει στο νικητή και το τρόπαιο του καλύτερου παίκτη του Μουντιάλ, καθώς οι δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονται μέσα στην προτεινόμενη δεκάδα.

Ο Βίγια έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες της Ισπανίας και ήδη βρίσκεται ένα γκολ μακριά από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ γκολ που κατέχει ο Ραούλ στη «φούρια ρόχα». Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, το γεγονός ότι πριν από μόλις μερικές εβδομάδες έγινε το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της Μπαρτσελόνα με αντίτιμο 40 εκατ. ευρώ. Ο Σνάιντερ από την άλλη πλευρά είναι ο «εγκέφαλος» του παιχνιδιού της Ολλανδίας και συνεχίζει να παίρνει εκδίκηση από τη Ρεάλ για το χαμένο χρόνο του στην Ισπανία.

Με τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ στο ενεργητικό του μετά τη φετινή κατάκτηση με τη φανέλα της Ιντερ, ο Σνάιντερ έχει πετύχει πολλά περισσότερα από όσα μπορούσε να φανταστεί πριν από δύο χρόνια, όταν έχανε τη θέση στη βασική ενδεκάδα της «βασίλισσας».


Ποιοι θέλουν να κάνουν τον Πολ... μεζέ!

Eνα χταπόδι συνήθως χαλάει τη διάθεση μιας ομάδας ανθρώπων με έναν τρόπο: αν παραψηθεί. Η περίπτωση ενός «χταποδιού» από την Αγγλία, που «κατοικεί» όμως στο Ομπερχάουζεν, είναι διαφορετική, διότι κατάφερε με το γεύμα του να χαλάσει τη διάθεση ολόκληρης της Γερμανίας! Ο «προφήτης Πολ», το διασημότερο «μαλάκιο» του πλανήτη, φαίνεται ότι έχει μαντικές ικανότητες και από τα... πλοκάμια του κρέμεται η τύχη ενός έθνους. Ως είδη, τα χταπόδια είναι εξαιρετικά έξυπνα και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν εννέα εγκεφάλους και τρεις καρδιές. Δεν είναι δα θηλαστικό, όμως ο Πολ κάτι παραπάνω θα μπορεί να υπολογίσει με τα... μυαλά του.

Ο Πολ ζει στο Ενυδρείο Θαλάσσιας Ζωής του Ομπερχάουζεν στη Γερμανία, αλλά προέρχεται από τα νερά της Αγγλίας και της Μάγχης. Είναι δυόμισι ετών, αλλά από νωρίς έδειξε τα διαπιστευτήριά του, αφού οι επιστάτες του αποφάσισαν για λόγους μάρκετινγκ να τον ταΐσουν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 με έναν πρωτότυπο τρόπο: έβαλαν στο ενυδρείο δύο διάφανα κουτιά με στρείδια που είχαν πάνω τους τη σημαία της Γερμανίας και της εκάστοτε αντιπάλου.

Ο Πολ φάνηκε να έχει «ψυχικές» ικανότητες, καθώς προέβλεψε σωστά τα αποτελέσματα των «πάντσερ» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έως ότου ήρθε η ώρα του τελικού. Τότε το «χταπόδι-μάντης» επέλεξε τα «πάντσερ» για να πάρουν το τρόπαιο, αλλά η Ισπανία κέρδισε το ματς και τον τίτλο. Φέτος όμως τα έχει πάει περίφημα: 100% επιτυχία, με τέσσερις νίκες και δύο ήττες της Γερμανίας ήταν τα προγνωστικά του, κάτι που εδραίωσε τη φήμη του ως «προφήτη». Για τον μικρό τελικό επέλεξε Γερμανία αντί Ουρουγουάης και Ισπανίας αντί Ολλανδίας.

Στον ημιτελικό όμως έγινε... «χταπόδι ξιδάτο» για τα «πάντσερ», προτίμησε το φαγητό στο κουτί της Ισπανίας και... οι Γερμανοί έφτασαν στο σημείο να βρίζουν με συνθήματα τον Πολ και τη... μητέρα του στο Βερολίνο, όταν παρακολουθούσαν κατά χιλιάδες τον αγώνα από γιγαντοοθόνες! Ο επιστάτης του Πολ, ο Ολιβερ Βαλένσιακ, παραδέχτηκε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον «προστατευόμενό» του, αφού και οι οπαδοί της Αργεντινής απείλησαν ότι θα φάνε τον Πολ μετά την ήττα τους στα προημιτελικά. Ο Βαλένσιακ ωστόσο υποστηρίζει ότι το μαλάκιο «θα τα βγάλει πέρα», ενώ ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο προσέφερε... άσυλο στον Πολ επειδή «ανησυχεί για την τύχη του»!


Οι αντίπαλοι του Πολ

Ο Πολ το «χταπόδι» μπορεί να μην κινδυνεύει (άμεσα τουλάχιστον) να γίνει μεζές για τους τζογαδόρους, αλλά έχει αποκτήσει ανταγωνιστές. Ο Πάμπλο το «χάμστερ» αποδείχθηκε ότι είχε γίνει «υποχείριο» του αφεντικού του, και έτσι τα προγνωστικά που έκανε για λογαριασμό της εθνικής Αργεντινής ήταν μάλλον απάτη. Αντίθετα, ο Χόρχε η «χελώνα» έχει αρκετά καλό ρεκόρ, όμως ο κυριότερος αντίπαλος του Πολ είναι... δύο παπαγάλοι. Ο ισπανός Πέπε έχει σχετική εμπειρία, καθώς ειδικεύεται στα προγνωστικά του Μουντιάλ από το 2002 και ο ιδιοκτήτης του υποστηρίζει ότι είχε 100% επιτυχία, τόσο τότε όσο και το 2006. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει κανείς, ενώ παράλληλα έκανε λάθος όταν επέλεξε την πρόκριση της Αργεντινής σε βάρος της Γερμανίας στα προημιτελικά κι έχασε αμέσως την αξιοπιστία του...

Ο Μάνι από τη Σιγκαπούρη έχει πείρα ως μέντιουμ, αφού το αφεντικό του εδώ και χρόνια κερδίζει το ψωμί του χάρη στις προβλέψεις του για λογαριασμό πελατών του (!), αλλά μόλις φέτος δοκίμασε την τύχη του στο ποδόσφαιρο. Ο ιδιοκτήτης του ισχυρίζεται ότι πέτυχε όλους τους νικητές των ημιτελικών και τον νικητή του Γερμανία - Ισπανία.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Έναρξη

Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου ξεκίνησε στις 15:00 ώρα Ελλάδας, με την τελετή έναρξης που ήταν άκρως εντυπωσιακή! Στο στάδιο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ διεξήχθη η λαμπρή τελετή έναρξης, με τη συμμετοχή 1.581 ατόμων. Εκατοντάδες χορευτές και μουσικοί μετέτρεψαν το στάδιο σε ένα τεράστιο θέατρο, το οποίο ένωσε τη Νότια Αφρική με το ποδόσφαιρο.
«Καλωσήλθατε στο σπίτι του κόσμου» ήταν το κεντρικό μήνυμα της λαμπρής γιορτής που στήθηκε από τους διοργανωτές και παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές από 215 χώρες του κόσμου.
Από τις στιγμές της τελετής έναρξης ξεχώρισε το «Σημάδι της νίκης», το οποίο τραγούδησε ο νικητής των βραβείων Grammy, Αρ Κέλι, ενώ την παράσταση «έκλεψε» η μασκότ του τουρνουά, η ανθωπόμορφη λεοπάρδαλη Ζακούμι, το όνομα του οποίου κρύβει τον διεθνή γραμμικό κώδικα της Νοτίου Αφρικής (ΖΑ) και τη λέξη Κούμι, που σημαίνει δέκα σε πολλές αφρικανικές λέξεις.

Μεγάλος απών από την τελετή ήταν ο Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος λίγες ώρες πριν έχασε την 13χρονη δισέγγονή του, Ζενάνι, σε τροχαίο δυστύχημα.

«Εδώ είμαστε φίλοι μου, το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι στην Αφρική, είναι στη Νότια Αφρική. Κι ακόμη κι αν δεν είναι εδώ, το πνεύμα του Μαντέλα βρίσκεται στο "Σόκερ Σίτι"», είπε ο Σεπ Μπλάτερ.

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2010: Η μεγάλη γιορτή του ποσδοσφαίρου αρχίζει σήμερα στη Νότια Αφρική και η Google αφιερώνει το logo της στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό και γενικότερα αθλητικό γεγονός! Κάθε 4 χρόνια το ποδόσφαιρο ενώνει τους λαούς αυτού του πλανήτη σε μία μεγάλη γιορτή!

Με σύνθημα «καλώς ήλθατε στο σπίτι του κόσμου», το «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ θα ανοίξει τις πύλες του σε 1.500 άτομα, ενώ εκατομμύρια αναμένεται να είναι οι τηλεθεατές που θα παρακολουθήσουν την τελετή ανά τον κόσμο.

Μετά την τελετή θα γίνει το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης, μεταξύ των ομάδων της Νότιας Αφρικής και του Μεξικό, στο οποίο αναμένεται να παραστεί και ο πρώην πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα.

Επίσης θα γίνει ο αγώνας ανάμεσα στην Ουρουγουάη και την Γαλλία στις 8:30 μμ.

Η Ελλάδα

Φορτωμένος διλήμματα είναι ο Οτο Ρεχάγκελ, εν όψει του αυριανού αγώνα με τη Νότια Κορέα στην πρεμιέρα της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ο Γερμανός τεχνικός είναι τόσο αναποφάσιστος όχι μόνο για το σύστημα που θα παρατάξει αλλά και για τους παίκτες που θα ξεκινήσουν στο παιχνίδι.

Μέχρι τώρα στα δύο φιλικά παιχνίδια με Βόρεια Κορέα και Παραγουάη ο Ρεχάγκελ επέλεξε σύστημα με δύο κεντρικούς αμυντικούς, όμως προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει αύριο τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ένας εκ των οποίων θα παίξει σε ρόλο λίμπερο. Η απόφασή του αυτή θα παίξει καταλυτικό ρόλο για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το μεσοαμυντικό παζλ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ πολλά ερωτήματα αντιμετωπίζει και για το μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ακόμη και για τη θέση του τερματοφύλακα δεν έχει καταλήξει πλήρως, αν και ο Τζόρβας είναι το φαβορί έναντι του Σηφάκη. Από τους υπόλοιπους παίκτες που είναι στη Νότια Αφρική, αν εξαιρέσει κανείς τον Χαλκιά και τον τραυματία Μόρα, μόνο οι Σπυρόπουλος, Μαλεζάς και Πρίττας δεν έχουν πιθανότητες να ξεκινήσουν στο αυριανό ματς.

«Ξέρουμε πώς παίζουν»

Ο Γιώργος Σαμαράς και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκαναν χθες δηλώσεις για το παιχνίδι με τη Νότια Κορέα. Ο επιθετικός της Σέλτικ είπε: «Η αντίπαλός μας έχει παίκτες στην Πρέμιερ Λιγκ. Εχουμε δει βίντεο με αγώνες τους και ξέρουμε πώς παίζουν. Εγώ είμαι παίκτης που παίζει πάντα για τη νίκη, δεν θέλω να παίζω για το “Χ”. Αλλωστε ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πόσους βαθμούς χρειάζεσαι. Το σημαντικότερο είναι να περιορίσουμε τα λάθη μας και να είμαστε αφοσιωμένοι στη νίκη. Το ματς δεν θα είναι ανοιχτό, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Με τη σειρά του, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τόνισε: «Θέλουμε τη νίκη, αλλά και να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Ενα ματς όμως δεν δείχνει τίποτα. Πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, αφού το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η δύναμη, το πάθος και η αποτελεσματικότητα είναι στοιχεία που τα έχει η Εθνική ομάδα και μπορεί να μας φανούν χρήσιμα».

 

 


A Όμιλος
11/06 (17:00), «Σόκερ Σίτι»: Ν. Αφρική – Μεξικό
11/06 (21:30), «Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ»: Ουρουγουάη – Γαλλία
16/06 (21:30), «Λόφτους Βέρσφελντ»: Ν. Αφρική – Ουρουγουάη
17/06 (21:30), «Πίτερ Μοκάμπα»: Γαλλία – Μεξικό
22/06 (17:00), «Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ»: Μεξικό – Ουρουγουάη
22/06 (17:00), «Φρι Στέιτ Στέιντιουμ»: Γαλλία - Ν. Αφρική

Βαθμολογία

Ομάδα Βαθ. Ν Ι Η ΓΚ
Γαλλία 0 - - - -
Ουρουγουάη 0 - - - -
Μεξικό 0 - - - -
Ν. Αφρική 0 - - - -


B Όμιλος
12/06 (14:30), «Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ»: Ν. Κορέα – Ελλάδα
12/06 (17:00), «Έλις Παρκ Στέιντιουμ»: Αργεντινή – Νιγηρία
17/06 (14:30), «Σόκερ Σίτι»: Αργεντινή – Ν. Κορέα
17/06 (17:00), «Φρι Στέιτ Στέιντιουμ»: Ελλάδα – Νιγηρία
22/06 (21:30), «Ντέρμπαν Στέιντιουμ»: Νιγηρία – Ν. Κορέα
22/06 (21:30), «Πίτερ Μοκάμπα»: Ελλάδα – Αργεντινή

Βαθμολογία

Ομάδα Βαθ. Ν Ι Η ΓΚ
Ελλάδα 0 - - - -
Αργεντινή 0 - - - -
Ν. Κορέα
0 - - - -
Νιγηρία 0 - - - -


Γ Όμιλος
12/06 (21:30), «Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ»: Αγγλία – Η.Π.Α.
13/06 (14:30), «Πίτερ Μοκάμπα»: Αλγερία – Σλοβενία
18/06 (17:00), «Έλις Παρκ Στέιντιουμ»: Σλοβενία - Η.Π.Α.
18/06 (21:30), «Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ»: Αγγλία – Αλγερία
23/06 (17:00), «Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ»: Σλοβενία – Αγγλία
23/06 (17:00), «Λόφτους Βέρσφελντ»: Η.Π.Α. – Αλγερία

Βαθμολογία

Ομάδα Βαθ. Ν Ι Η ΓΚ
Αγγλία 0 - - - -
Σλοβενία 0 - - - -
Αλγερία 0 - - - -
ΗΠΑ 0 - - - -


Δ Όμιλος
13/06 (17:00), «Λόφτους Βέρσφελντ»: Σερβία – Γκάνα
13/06 (21:30), «Ντέρμπαν Στέιντιουμ»: Γερμανία – Αυστραλία
18/06 (14:30), «Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ»: Γερμανία – Σερβία
19/06 (17:00), «Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ»: Γκάνα – Αυστραλία
23/06 (21:30), «Σόκερ Σίτι»: Γκάνα – Γερμανία
23/06 (21:30), «Μπομπέλα Στέιντιουμ»: Αυστραλία – Σερβία

Βαθμολογία

Ομάδα Βαθ. Ν Ι Η ΓΚ
Σερβία 0 - - - -
Γερμανία 0 - - - -
Αυστραλία 0 - - - -
Γκάνα 0 - - - -


Ε Όμιλος
14/06 (14:30), «Σόκερ Σίτι»: Ολλανδία – Δανία
14/06 (17:00), «Φρι Στέιτ Στέιντιουμ»: Ιαπωνία – Καμερούν
19/06 (14:30), «Ντέρμπαν Στέιντιουμ»: Ολλανδία – Ιαπωνία
19/06 (21:30), «Λόφτους Βέρσφελντ»: Καμερούν – Δανία
24/06 (21:30), «Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ»: Δανία – Ιαπωνία
24/06 (21:30), «Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ»: Καμερούν – Ολλανδία

Βαθμολογία

Ομάδα Βαθ. Ν Ι Η ΓΚ
Δανία 0 - - - -
Ολλανδία 0 - - - -
Ιαπωνία 0 - - - -
Καμερούν 0 - - - -


ΣΤ Όμιλος
14/06 (21:30), «Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ»: Ιταλία – Παραγουάη
15/06 (14:30), «Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ»: Νέα Ζηλανδία – Σλοβακία
20/06 (14:30), «Φρι Στέιτ Στέιντιουμ»: Σλοβακία – Παραγουάη
20/06 (17:00), «Μπομπέλα Στέιντιουμ»: Ιταλία – Νέα Ζηλανδία
24/06 (17:00), «Έλις Παρκ Στέιντιουμ»: Σλοβακία – Ιταλία
24/06 (17:00), «Πίτερ Μοκάμπα»: Παραγουάη – Νέα Ζηλανδία

Βαθμολογία

Ομάδα Βαθ. Ν Ι Η ΓΚ
Ιταλία 0 - - - -
Σλοβακία 0 - - - -
Παραγουάη 0 - - - -
Ν. Ζηλανδία 0 - - - -


Ζ Όμιλος
15/06 (17:00), «Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ»: Ακτή Ελεφαντοστού – Πορτογαλία
15/06 (21:30), «Έλις Παρκ Στέιντιουμ»: Βραζιλία – Β. Κορέα
20/06 (21:30), «Σόκερ Σίτι»: Βραζιλία – Ακτή Ελεφαντοστού
21/06 (14:30), «Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ»: Πορτογαλία – Β. Κορέα
25/06 (17:00), «Ντέρμπαν Στέιντιουμ»: Πορτογαλία – Βραζιλία
25/06 (17:00), «Μπομπέλα Στέιντιουμ»: Β. Κορέα – Ακτή Ελεφαντοστού

Βαθμολογία

Ομάδα Βαθ. Ν Ι Η ΓΚ
Πορτογαλία 0 - - - -
Βραζιλία 0 - - - -
Β. Κορέα
0 - - - -
Ακτή Ελεφαντοστού 0 - - - -


Η Όμιλος
16/06 (14:30), «Μπομπέλα Στέιντιουμ»: Ονδούρα – Χιλή
16/06 (17:00), «Ντέρμπαν Στέιντιουμ»: Ισπανία – Ελβετία
21/06 (17:00), «Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ»: Χιλή – Ελβετία
21/06 (21:30), «Έλις Παρκ Στέιντιουμ»: Ισπανία – Ονδούρα
25/06 (21:30), «Λόφτους Βέρσφελντ»: Χιλή – Ισπανία
25/06 (21:30), «Φρι Στέιτ Στέιντιουμ»: Ελβετία – Ονδούρα

Βαθμολογία

Ομάδα Βαθ. Ν Ι Η ΓΚ
Ισπανία 0 - - - -
Χιλή 0 - - - -
Ελβετία 0 - - - -
Ονδούρα 0 - - - -


Η φάση των «16»
26/6 (), «»: 1A – 2B (49)
26/6 (), «»: 1Γ – 2Δ (50)
27/6 (), «»: 1Δ – 2Γ (51)
27/6 (), «»: 1Β – 2Α (52)
28/6 (), «»: 1Ε – 2ΣΤ (53)
28/6 (), «»: 1Ζ – 2H (54)
29/6 (), «»: 1ΣΤ – 2E (55)
29/6 (), «»: 1H – 2Ζ (56)

Προημιτελική φάση
2/7 (), «»: Νικητής 53 – Νικητής 54 (57)
2/7 (), «»: Νικητής 49 – Νικητής 50 (58)
3/7 (), «»: Νικητής 52 – Νικητής 51 (59)
3/7 (), «»: Νικητής 55 – Νικητής 56 (60)

Ημιτελική φάση

6/7 (), «»: Νικητής 58 – Νικητής 57 (61)
7/7 (), «»: Νικητής 59 – Νικητής 60 (62)

Μικρός τελικός
10/7 (), «»: Ηττημένος 61 – Ηττημένος 62

Τελικός
11/7, «»: Νικητής 61 – Νικητής 62

Νέα και ειδήσεις απο το μουντιάλ 2010

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα