Λονδίνο 2012, Τελετή Λήξης με ένα μεγάλο πάρτι

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου έχει ήδη ξεκινήσει και οι Βρετανοί θα μας αντίο με ένα μεγάλο πάρτι! Έπειτα από 17 ημέρες έντονης αγωνιστικής δράσης, πέφτει  η αυλαία.

Η παρέλαση των αθλητών με όλους όσους αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες  να μπαίνουν στο στάδιο μαζί, συμβολίζοντας το πνεύμα της ενότητας.

Είσοδος των σημαιοφόρων των 204 αποστολών που έλαβαν μέρος στους Αγώνες. Πρώτη η ελληνική σημαία με σημαιοφόρο αυτή τη φορά τον Σπύρο Γιαννιώτη, τέταρτος στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας.

Οι διοργανωτές του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη έχουν σχεδιάσει ένα φαντασμαγορικό σόου διάρκειας 3,5 ωρών, προκειμένου να αποχαιρετήσουν με τον πιο φαντασμαγορικό  τρόπο τη διοργάνωση, παραδίδοντας… τη σκυτάλη στο Ρίο της Βραζιλίας, όπου το 2016 θα διεξαχθεί η επόμενη Ολυμπιάδα.

Το σόου ξεκίνησε  με εικόνες από την καθημερινή ζωή της πόλης του Λονδίνου ενώ αργότερα εμφανίστηκε ένας ηθοποιός που αναπαριστά τον Τσόρτσιλ, που απευθύνεται προς τους Βρετανούς. Την ίδια ώρα στη μέση της αρένας είχε δημιουργηθεί ένας κυκλικός δρόμος με αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται.

Έπειτα εμφανίστηκαν οι Madness στη σκηνή τραγουδούν το «our house» ενώ αργότερα εισήλθαν στη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου οι «Pet Shop Boys» πάνω σε ποδήλατα.

Ακιλούθησαν οι Stomp οι οποίοι χτυπούσαν τα κρουστά όλων των ειδώμ ενώ αργότερα 30 γυμναστές-ακροβάτες ακολουθούν το κομμάτι «A day in life» των Beatles.

Aφού ο Ray Davies τραγούδησε στη σκηνή το «Waterloo sunset» μπήκαν οι σημαιοφόροι των 204 αποστολών που έλαβαν μέρος στους Αγώνες. Πρώτη η ελληνική σημαία με σημαιοφόρο αυτή τη φορά τον Σπύρο Γιαννιώτη. Στη συνέχεια οι αθλητές έκαναν  την είσοδό τους, όλοι μαζί, και όχι σε παρέλαση στο στο Ολυμπιακό Στάδιο συμβολίζοντας το πνεύμα ενότητας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα