Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Πανσερραϊκού

Με μια εμφάνιση που θα ξεχαστεί γρήγορα, o Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 επί του Πανσερραϊκού στις Σέρρες και το μόνο που κρατάει είναι οι τρεις βαθμοί, που τον φέρνουν πάνω από τον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία. Σκόρερ του τέρματος ο Πάντελιτς στο 32ο λεπτό στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ ερχόταν ισόπαλος 1-1 με τον «νεοφώτιστο» Ολυμπιακό Βόλου άφηνε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στο γήπεδο του. ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρουσίασε ένα πολύ κακό πρόσωπο και ο Ολυμπιακός Βόλου το εκμεταλλεύτηκε. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μάρτιν στο 22’ αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Ίβιτς στο 38ο λεπτό.

Ο Άρης, από την άλλη, μετά το μεθύσι από την επικράτηση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης προσγειώθηκε απότομα στην ελληνική πραγματικότητα και γνώρισε την ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με 1-0. Το τέρμα της συνάντησης ο Μπάλαμπαν στο 87’.

Συνέχισε, τέλος, τις καλές της εμφανίσεις η Κέρκυρα επικρατώντας με 3-1 επί του Ατρόμητου εντός έδρας. Τα γκολ ο Επστάιν στο 27’ και 52’ και ο βαλέντα στο 58’ ενώ για τον Ατρόμητο μείωσε ο Περόνε στο 65’.

Το δεύτερο «τρίποντο» της σεζόν κατάκτησε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε 1-0 του Πανσερραϊκού με το γκολ που σημείωσε στο 32’ ο Μάρκο Πάντελιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» στο 71’ θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Φουστέρ σταμάτησε στο δοκάρι.

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τον Ολυμπιακό για ένα εικοσάλεπτο να μην απειλεί και τον Πανσερραϊκό να προσέχει κυρίως τα μετόπισθεν. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς δημιουργήθηκε όταν ο Φουστέρ πέρασε τη μπάλα στον Ριέρα και ο τελευταίος με ένα αριστερό σουτ ανάγκασε τον Ράντμαν να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει το δρόμο για τα δίχτυα στο 32’. Ο Πάντελιτς έσπασε το τεχνικό οφσάιντ και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ράντμαν. Με ψύχραιμο τρόπο ο επιθετικός του Ολυμπιακού τον… άδειασε και στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Από το γκολ και μετά οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν λίγο το ρυθμό τους και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δημιούργησαν άλλες δύο φάσεις με τον Φετφατζίδη και τον Πάντσελιτς. Στην πρώτη περίπτωση ο νεαρός Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν βρήκε στόχο, ενώ στη δεύτερη ο Ράντμαν νίκησε τον Πάντελιτς σε τετ-α-τετ.

Για τον Πανσερραϊκό η καλύτερη στιγμή ήταν όταν ο Γαλανόπουλος από πλάγια δεξιά μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε απέναντι στον Νικοπολίδη. Ο παίκτης των «λιονταριών» δεν σούταρε και το γύρισμα που έκανε δεν ανησύχησε τους αμυντικούς των Πειραιωτών.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 51’ ο Φουστέρ απώλεσε σημαντική ευκαιρία για να πετύχει το δεύτερο γκολ της ομάδας του, όταν από την περιοχή σούταρε και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε λίγο έλλειψε να πληρώσει την ευκαιρία που έχασε, καθώς στο 55’ ο Λεοζίνιο εκτέλεσε το φάουλ και ανάγκασε τον Νικοπολίδη σε δύσκολη απόκρουση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γεωργιάδης δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 59’ ο Πανσερραϊκός ζήτησε χέρι του Τοροσίδη σε γύρισμα του Γεωργιάδη, όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Τέλος, η μεγαλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 71’ με τον Φουστέρ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Ράντμαν.

Κίτρινες κάρτες: Λεοζίνιο, Βρούτσινα, Γαλανόπουλος - Τοροσίδης, Χολέμπας, Νικοπολίδης

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς):
Ράντμαν, Γαλανόπουλος, Παντελιάδης, Αμπουμπακάρι, Άμο, Κάστρο, Γεωργιάδης (83΄ Νταλε), Μπέλιτς, Βρούτσινα, Μαβενέ, Λεοζίνιο (76΄ Τάντιτς).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μοϊσές, Ντουντού, Φετφατζίδης (69΄ Ρόμενταλ), Φουστέρ (83΄ Ιμπαγάσα), Ριέρα, Πάντελιτς (60΄ Μήτρογλου).

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα