Νίκη επί της Ξάνθης για τον Ολυμπιακό. Δείτε τα γκολ

Δεν ικανοποίησε, ενώ υπήρξαν και στιγμές που αποδοκιμάστηκε. Ο Ολυμπιακός όμως κρατάει το αποτέλεσμα. Οι “ερυθρόλευκοι” δέχθηκαν σημαντικές ευκαιρίες από την Ξάνθη, αλλά τελικά την κέρδισαν με 2-0, με το αυτογκόλ του Σβάρνα και το πρώτο γκολ του Μανθάτη με την φανέλα των Πειραιωτών.

Μετά από δύο σερί εκτός έδρας ισοπαλίες, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες. Με το αυτογκόλ του Σβάρνα στο 48΄ και το τέρμα του Μανθάτη στις καθυστερήσεις οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 2-0 της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Superleague και ξέφυγαν με 11 βαθμούς από την ακριτική ομάδα και τον Πανιώνιο που ισοβαθμούν στην 2η θέση.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να κάνει παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, αλλά η καλή αμυντική οργάνωση της Ξάνθης και το σωστό πρέσινγκ που άσκησε δεν του το επέτρεψε, κρατώντας παράλληλα σε χαμηλό τέμπο το ρυθμό του παιχνιδιού.

Οι ερυθρόλευκοι “πάτησαν” καλύτερα και κέρδισαν μέτρα προς τα καρέ του Ζίφκοβιτς, κυρίως με τις προσπάθειες των Σεμπά και Μάριν. Και πάλι όμως, οι Ακρίτες δεν απειλήθηκαν από τους... άνευρους γηπεδούχους, που από ένα σημείο και μετά έβγαλαν εκνευρισμό στην ανάπτυξη τους.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 25' (!) από το σουτ του Μάριν, αλλά η μεγάλη φάση ανήκε στους Ακρίτες. Στο 32' ο Βασιλάκάκης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Καπίνο, αλλά το πλασέ του έστειλε την μπάλα μόλις άουτ και δίπλα από το δεξί δοκάρι του πορτιέρε των Πειραιωτών. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους και με.. αποδοκιμασίες για τους παίκτες του Μπέντο! Στο 42' ο Λουσέρο έστειλε -με σουτ- την μπάλα μόλις άουτ, με τον κόσμο να... αντιδρά!

Η... τύχη ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού, με την έναρξη της επανάληψης. Στο 48' ο Σεμπά “χόρεψε” την αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίφκοβιτς, που απέκρουσε με το πόδι. Η μπάλα όμως βρήκε στον Σβάρνα, που την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.



Η Ξάνθη προσπάθησε να... συνέλθει άμεσα και πίεσε για να φέρει το ματς στα ίσα, με τους Πειραιώτες όμως να φωνάζουν για τη φάση του 69', όταν ο νεοεισελθών Μανθάτης ανατράπηκε από τον Ζίφκοβιτς, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε πέναλτι.

Παρά τις προσπάθειες των Ακριτών, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μην δεχθεί κάποια κλασική φάση κι έτσι έφτασε στο τελικό 2-0, με τον Μανθάτη να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος με τους Πειραιώτες.



Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Βιάνα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (85΄ Καμπιάσο), Φορτούνης, Μάριν (67΄ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε (81΄ Καρντόσο)

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος (86΄ Κωνσταντίνος Κόστας), Λάζιτς, Σβάρνας (74΄ Παπαγεωργίου), Καμαρά (68΄ Σολτάνι).

newsit

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα