H "απάντηση" της Nova και η… σιωπή της Λίγκας

Τι υποστηρίζει το συνδρομητικό για την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού. Στις 27 Ιανουαρίου το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο στην Super League.

Για "καλόπιστες συζητήσεις" με την Super League κάνει λόγο η NOVA σε - ήπιων τόνων - απάντηση της στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός προσθέτοντας ότι δεν έχει καμία συμβατική υποχρέωση με τους "πράσινους" αλλά με τον συνεταιρισμό.

Κύκλοι της Κάντζας σχολιάζοντας την ανακοίνωση των "πράσινων" περί "αγωγής και ασφαλιστικών μέτρων κατά της Nova" επισήμαιναν ότι βρίσκονται σε καλόπιστες συζητήσεις με τη Super League με αποκλειστικό αντικείμενο την εξεύρεση λύσης για το χρονικό διάστημα παρακράτησης των ρητρών που έχουν ήδη επιβληθεί από τις αναβολές των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Παράλληλα, τα στελέχη της συνδρομητικής πλατφόρμας τόνιζαν με νόημα ότι η Nova δεν έχει καμία συμβατική υποχρέωση απέναντι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς η Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων αφορά των Συνεταιρισμό των 16 ΠΑΕ της Super League.

Συμβούλιο στις 27/1

Σε ότι αφορά την Super League, δεν υπήρξε κάποια αντίδραση στην ανακοίνωση των «πράσινων», ούτε πρόκειται να υπάρξει και το θέμα θα τεθεί επί τάπητος σε συμβούλιο που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Στο συγκεκριμένο Δ.Σ. θα συζητηθεί και η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, η οφειλόμενη δόση των 4.3 εκατομμυρίων ευρώ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, και φυσικά οι ρήτρες των δύο πρώτων αγωνιστικών που είχαν αναβληθεί τον προηγούμενο Αύγουστο και ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία για το πώς θα λυθεί η… διαφορά με τη Nova. Όσο οι δύο πλευρές δεν βρίσκουν την χρυσή τομή, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά: από την άμεση αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος που επιθυμεί διακαώς το συνδρομητικό αλλά απορρίπτουν κατηγορηματικά από την Λίγκα (δέχονται όμως, πρωτάθλημα με 14 ομάδες από την περίοδο 2018-19) μέχρι και ενδεχόμενη επέκταση του τηλεοπτικού συμβολαίου μέχρι το 2021 για την οποία είχε γράψει το Sport24.gr στις 3 Δεκεμβρίου.

Ενημερωτική συνάντηση με Βασιλειάδη

Για τα θέματα του ποδοσφαίρου και τις προτάσεις βελτίωσης του που θα τεθούν επί τάπητος στο Δ.Σ. της 27ης Ιανουαρίου ενημερώθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης από τον πρόεδρο της Λίγκας Γιώργο Στράτο, τον γενικό διευθυντή Βασίλη Γκαγκάτση σε συνάντηση που έγινε την Πέμπτη 19/1. Παρών ήταν και ο Πάνος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Forthnet.

sport24

Παναθηναϊκός: Αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της NOVA

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα