Γραφεί ιστορία ο Αντετοκούνμπο. Ο πρώτος Έλληνας στο All Star του NBA

Ιστορία γράφει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αφού είναι ο πρώτος Έλληνας που θα λάβει μέρος στο περίφημο All Star Game του NBA, και μάλιστα ως βασικός.

Στην μαραθώνια ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε έλαβε 1.604.463 ψήφους και είναι τρίτος στην Ανατολή, πίσω μόνο από τους Λεμπρόν Τζέιμς με 1.893.751 και Κάιρι Ίρβινγκ με 1.696.769 ψήφους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας από τους υπόλοιπους παίκτες της Ανατολής δεν ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ψήφους.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα ευχαρίστησε την Ελλάδα και τους Έλληνες που τον στήριξαν.

Να τι έγραψε...

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέσα από μια άλλη αληθινή ιστορία. Αξίζει να το διαβάσεις

Η επιστήμη μίλησε: Γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι θαύμα της φύσης

Ο Greak Freak, που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο γηπεδάκι του Τρίτωνα στα Σεπόλια, ανήκει πλέον, μόλις στα 22 του στην ελίτ του NBA ως ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς.

Επίσης, γράφει ιστορία και για ακόμη έναν λόγο. Με τη συμμετοχή του στο All Star Game θα γίνει και ο νεότερος μη Αμερικανός που γίνεται βασικός σε All Star Game, αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό Γιάο Μινγκ, που το είχε πετύχει σε ηλικία 22 ετών 4 μηνών και 28 ημερών. Ο Έλληνας σούπερ σταρ είναι σήμερα περίπου 4 μήνες νεότερος.

Υπενθυμίζουμε πως για την επιλογή των βασικών μέτρησε κατά 50% η ψήφος του κοινού και από 25% των ΜΜΕ και των παικτών.

Οι πεντάδες του All Star Game:

Δύση: Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Κέβιν Ντουράντ (Γουόριορς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Κογουάι Λέοναρντ (Σπερς), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς).

Ανατολή: Κάιρι Ίρβινγκ (Καβαλίερς), Λεμπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς), Τζίμι Μπάτλερ (Μπουλς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Ντεμάρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς).

Ποιος είναι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ή αλλιώς “the greek freak”, όπως είναι το παρατσούκλι του στον κόσμου του ΝΒΑ, γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1994 στου Ζωγράφου. Η οικογένειά του κατάγεται από την Νιγηρία.

Έχει ύψος 2,11 μ., παρόλο όμως το θεόρατο ύψος του καλύπτει τις θέσεις του souting guard και του small forward.

Ξεκίνησε την καριέρα από το Φιλαθλητικό στην Α2 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης.

Το μεγάλο άλμα στην καριέρα του ήρθε το 2013. Εκείνη τη χρονιά και πιο συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου επιλέχθηκε στο νούμερο 15 του ντραφτ.

Στις 30 του Ιουλίου του 2013, υπέγραψε συμβόλαιο με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ είχε μέσο όρο 6.8 πόντους, 4.4 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ, 0.8 τάπες και 0.8 κλεψίματα σε 77 εμφανίσεις.

Σκόραρε 23 φορές διψήφιο αριθμό πόντων και μάζεψε 2 φορές διψήφιο αριθμό ριμπάουντ, κάνοντας έτσι και τις δύο αυτές φορές Double-double.

Τελείωσε τη σεζόν με 61 τάπες, όντας πρώτος στην αντίστοιχη κατηγορία ανάμεσα στους ρούκι και έβδομος στη λίστα των ρούκι των Μιλγουόκι Μπακς.

Επίσης, επιλέχτηκε να παίξει στο Rising Stars Challenge στο ΝΒΑ All-Star Weekend, που διεξήχθη στη Νέα Ορλεάνη, όπου σημείωσε 9 πόντους, 2 ασίστ και 2 ριμπάουντ σε 17 λεπτά συμμετοχής. Στο τέλος της σεζόν επιλέχτηκε στη δεύτερη NBA All-Rookie Team.

Ο Αντετοκούνμπο στις 20 Ιανουαρίου του 2015, έγινε ο νεαρότερος παίχτης στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς, που ξεπέρασε τους 1.000 πόντους.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015, σκόραρε 27 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ, πετυχαίνοντας την καλύτερη του μέχρι τότε απόδοση, χάνοντας όμως από τους Χιούστον Ρόκετς.

Τρεις μέρες αργότερα βραβεύθηκε ως ο καλύτερος παίχτης της εβδομάδας στην Ανατολική Περιφέρεια για τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε από τις 2 μέχρι τις 8 του Φεβρουαρίου, κερδίζοντας έτσι για πρώτη φορά αυτό το βραβείο.

Αργότερα διαγωνίστηκε στο NBA All Star Dunk Contest του NBA All-Star Weekend, που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη.

Στις 9 Μαρτίου σημείωσε 29 πόντους με 11-16 προσπάθειες, ανεβάζοντας και άλλο το προσωπικό του ρεκόρ, παρ'όλα αυτά χάνοντας από τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς.

Οι Μπακς τερμάτησαν την σεζόν με ρεκόρ 41-41, τερματίζοντας έτσι 6οι στην Ανατολική Περιφέρεια.

Αγωνίζομενος σε 81 αγώνες ο Αντετοκούνμπο είχε μέσο όρο 12.7 πόντους, 6.7 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ, 1 τάπα και 0.9 κλεψίματα.

Στα Πλέι-οφ οι Μπακς έπαιξαν αντίπαλοι με τους Σικάγο Μπουλς, από τους οποίους έχασαν τη σειρά με 4-2.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα