Ξάνθη - ΑΕΛ 1 - 0, τελικό

Ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στα Πηγάδια. Η Ξάνθη με το γκολ του Βασιλακάκη στο 50' έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της και μπήκε στην πρώτη πεντάδα.

90+ Ο Ποτουρίδης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Καπό μέσα στην περιοχή, αυτός θα κάνει κακό κοντρόλ και άστοχο σουτ παρά το γεγονός ότι ήταν σε πλεονεκτική θέση.

89' Τελευταία αλλαγή και για τον Λουτσέσκου. Μέσα ο Ράνος και έξω ο Γιουνές.

88' Φάουλ από τα δεξιά για την ΑΕΛ. Ο Γιοβάνοβιτς θα πάρει την κεφαλιά αλλά θα στείλει την μπάλα άουτ. Υποδείχθηκε ως οφσάιντ ο αμυντικός των φιλοξενούμενων.

84'
Αλλαγή για τη Ξάνθη. Ο Βασιλακάκης έδωσε τη θέση του στον Νιέτο.

Ο Βασιλακάκης είναι τραυματίας και δεν μπορεί να συνεχίσει.

Ο Αβραάμ δεν μπορεί να συνεχίσει, ως εκ τούτου μένει με 10 παίκτες η ΑΕΛ.

Τρομερή αντεπίθεση για την Ξάνθη, με έξι παίκτες των γηπεδούχων έναντι δυο της ΑΕΛ αλλά έγινε λάθος στην τελική πάσα και η άμυνα της ΑΕΛ απομάκρυνε.

80' Ο Αβραάμ σε μια προσπάθεια από τα αριστερά του ένιωσε να τον τραβάει το δεξί του πόδι και έπεσε στο έδαφος ζητώντας αλλαγή αλλά η ΑΕΛ έχει κάνει και τις τρεις αλλαγές της.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ έχει ανεβάσει την πίεση της και η Ξάνθη δίνει περισσότερο βάση στην άμυνα έχοντας περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Οι τελικές στο ματς είναι 10(2)-7(2) για Ξάνθη και ΑΕΛ.

74' Φτάνει κοντά στην ισοφάριση η ΑΕΛ. Ωραία επίθεση από τα αριστερά. Ο Καπός θα δώσει στον Μονιάκη αυτός θα βγάλει την σέντρα με τον Γκόλια να παίρνει την κεφαλιά αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης μπλόκαρε.

70' Πρώτη αλλαγή για την Ξάνθη. Μέσα ο Καμαρά εκτός ο Τριάδης ο οποίος είχε καλή παρουσία.

70' Και τρίτη αλλαγή για την ΑΕΛ αρκετά νωρίς. Εκτός ο Πολ Ουρτάδο μέσα ο Κάπος.

67' Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΛ. Μέσα ο Λαμπρόπουλος, εκτός ο Μαρουκάκης και στην κορυφή θα περάσει ο Ναζλίδης.

65' Προσπαθεί η ΑΕΛ να απειλήσει την εστία της Ξάνθης. Κόρνερ από τα αριστερά για τους φιλοξενούμενους το οποίο θα περάσει ανεκμετάλλευτο.

Μικρή διακοπή στο ματς λόγω τραυματισμού του Βασιλακάκη.

58' Ο Βασιλακάκης θα πάρει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα μόλις άουτ. Πάλι σε καλή θέση ο μέσος της Ξάνθης.

Μετά το γκολ της η Ξάνθη είναι καλύτερη και συνεχίζει να πιέζει κερδίζοντας και άλλο κόρνερ.

55' Πρώτη αλλαγή στο ματς για την ΑΕΛ. Εκτός ο Αναστασόπουλος, μέσα ο Γκόλιας για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη.

53' Πολύ καλή στιγμή για την Ξάνθη να κάνει το 2-0. Ο Γουάλας βρήκε ωραία τον Βασιλακάκη μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του σκόρερ των γηπεδούχων ήταν κακό και η μπάλα έφυγε έξω.

50' ΓΚΟΛ
Ξάνθη-ΑΕΛ 1-0 (Βασιλακάκης)

Πανέμορφη σέντρα από τα αριστερά από τον Λάζιτς ο οποίος είδε την κίνηση του Βασιλακάκη. Ο μέσος της Ξάνθης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Ξενοδόχοφ.

46' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ να ανοίξει το σκορ. Λάθος βολέ του Ζίβκοβιτς, οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν τη μπάλα, ο Αναστασόπουλος από τα δεξιά θα γυρίσει στο ύψος του πέναλτι στον Ναζλίδη ο οποίος ανενόχλητος θα σουτάρει αρκετά άστοχα θέλοντας να πλασάρει με την μία.

Σέντρα στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΛ στην πρώτη επίθεση.

Οι δυο ομάδες κάνουν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο.

Δείτε τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου:

Ημίχρονο στην αναμέτρηση της Ξάνθης με την ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και η ΑΕΛ ανέβηκε μετά το 30' με πιο κλασικές ευκαιρίες ενώ η τελευταία καλή στιγμή άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους.

42' Καλή στιγμή για την Ξάνθη μετά από ώρα. Ο Λάζιτς από τα δεξιά έκανε "γλυκιά" σέντρα ο Γιουνιές πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Ξενοδόχοφ.

36' Φάση καρμπόν για την ΑΕΛ. Ο Αβραάμ θα δώσει στον Πολ αυτός θα γυρίσει ο Ναζλίδης θα κάνει το πλασέ και ο Καρασαλίδης και πάλι με τάκλιν θα κόψει την μπάλα.

32' Πρώτη καλή στιγμή στο ματς για την ΑΕΛ. Ωραία αντεπίθεση από τα αριστερά και σέντρα του Μονιάκη προς τον Αναστασόπουλο αλλά ο Καρασαλίδης θα κάνει το τάκλιν τελευταία στιγμή και η μπάλα θα κοντράρει πάνω του.

Στο 65-35% υπέρ της Ξάνθης η κατοχή.

Η Ξάνθη συνεχίζει να πιέζει και κερδίζει κόρνερ από τα δεξιά.

23' Νέα καλή στιγμή για την Ξάνθη. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Μονιάκης δεν έδιωξε σωστά και ο Ντε Λούκας έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά πάνω από την εστία του γκολκίπερ της ΑΕΛ.

21' Πολύ καλό σουτ του Λουσέρο έξω από την περιοχή η μπάλα θα φύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

Συμπληρώθηκαν έντεκα λεπτά στο παιχνίδι. Η Ξάνθη έχει μια ελαφρά υπεροχή αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά έως τώρα.

7' Ο Τριάδης θα μπει ωραία στην περιοχή από τα αριστερά θα κάνει τη σέντρα αλλά ο Ξενοδόχοφ θα μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Συμπληρώσαμε πέντε λεπτά στο παιχνίδι χωρίς απολύτως καμία φάση μπροστά από τις δυο εστίες.

Πρώτη επίθεση για την Ξάνθη στο ματς.

Δείτε τον τρόπο με τον οποίο παίζει η Ξάνθη:

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το ματς στα Πηγάδια. Παρά την πολύ καλή πορεία της Ξάνθης δεν υπάρχει αρκετός κόσμος στο γήπεδο.

Ας δούμε τις ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης - Βέροια 0 - 0, τελικό


Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Βασιλακάκης, Τριάδης, Γιουνές, Λουσέρο, Λάζιτς.

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ποτουρίδης, Αναστασόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης Ρέντζας, Σουλιώτης, Πολ, Ναζλίδης, Αβραάμ, Μαρουκάκης,

Η Ξάνθη που είναι στην 6η θέση με 16 βαθμούς υποδέχεται την ΑΕΛ που βρίσκεται στην 14η με 9 βαθμούς. Οι Ακρίτες προέρχονται από νίκη εντός έδρας κόντρα στον Αστέρα και οι φιλοξενούμενοι από ήττα στην έδρα τους κόντρα στον Ατρόμητο.

Καλησπέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την αναμέτρηση της Ξάνθης με την ΑΕΛ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής.

sport24

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα