Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Λουκανίδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, ο Θανάσης Λουκανίδης, ο οποίος είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό ως αριστερό μπακ και μέσος τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60, ενώ υπήρξε στέλεχος της μεγάλης ομάδας της Δόξας Δράμας τη δεκαετία του ’50, μαζί με τον θρυλικό αδελφό του Τάκη Λουκανίδη και αγωνίστηκε στους τρεις τελικούς Κυπέλλου, που είχε φτάσει τότε η μακεδονική ομάδα.

Ως ποδοσφαιριστής έκλεισε την καριέρα του στον Παναιγιάλειο και αργότερα διετέλεσε προπονητής στον ΑΟ Χανίων, στον ΠΑΣ Γιάννινα, στην Κέρκυρα, στη Βέροια και στον Πανθρακικό. Ο Σύνδεσμός Βετεράνων του Ολυμπιακού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Ο Σύνδεσμος Βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού εκφράζει την οδύνη του και παράλληλα τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση Λουκανίδη, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Ο εκλιπών ανήκει στις μεγάλες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ τίμησε και τη φανέλα του Θρύλου την διετία 1962/63 και 1963/64 όταν και στέφθηκε Κυπελλούχος (1963) στον τελικό με τον Πιερικό (3-0).

Επίσης ο Θανάσης Λουκανίδης ήταν και από τα σημαντικότερα στελέχη του Συνδέσμου μας με πολλές εμφανίσεις και τακτική συμμετοχή στις εκδηλώσεις».

 

athina984

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα