Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ένα από τα καλύτερα ντέρμπι ... με πολλές διακοπές!

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα (το οποίο διεκόπη, πάντως, τρεις φορές, λόγω των δεκάδων καπνογόνων που άναψαν οι φίλοι των Πειραιωτών, μετά τα δύο γκολ της ομάδας τους και με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου για δέκα λεπτά και για άλλα τόσα στο φινάλε), ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής (2-1) από την επική «μονομαχία» με τον ΠΑΟΚ, με τον καλύτερό του παίκτη στη σεζόν, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, να… μιλάει στο τέλος!

Με κεφαλιά του Σέρβου στο 96’, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να νικήσουν τον απίστευτο Γλύκο και να παραμείνουν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία, στο +7 από τον «δικέφαλο» και στο +5 από τον Παναθηναϊκό (που παίζει τη Δευτέρα, στη Βέροια).

Ωραίος και… μοιραίος για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς ο Βαρέλα, άνοιξε το σκορ στο 5’, αλλά πέτυχε αυτογκόλ στο 25’, ενώ ΜΟΝΟ ο Κάμπος είχε τέσσερις ευκαιρίες (η μία, από εκείνες που δεν χάνονται), με… τσουβάλια φάσεις εκατέρωθεν!

Λάθος του βοηθού Αλεξέα στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, καθώς, όταν ο Φορτούνης πασάρει στον Ιντέγε, ο Νιγηριανός είναι οφσάιντ.

Πώς έπαιξαν

Για άλλη μια φορά -και αφού, πια, του έχει γίνει ξεκάθαρο πως το 4-4-2 δεν «πάει» στον Ολυμπιακό- ο Πάουλο Μπέντο χρησιμοποίησε σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Καπίνο, δεξί μπακ ο Φιγκέιρας και αριστερό ο Βιάνα (τιμωρημένος ο Ρέτσος, ανέτοιμος ο Ντε Λα Μπέγια), ενώ οι... σταθεροί Ντα Κόστα-Μποτία βρίσκονταν στο κέντρο της άμυνας. Μιλιβόγεβιτς-Μάρτινς έπαιξαν στον άξονα, με τον Σεμπά στο ένα «φτερό» (αριστερό) της επίθεσης, τον Ελιουνούσι στο άλλο (δεξί) και τον Φορτούνη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ιντέγε.

Από την άλλη, ο Ίβιτς «κατέβασε» έναν πιο αμυντικό -από όσο αναμενόταν- ΠΑΟΚ, με τον Μπίσεσβαρ να κάθεται στον πάγκο. Στο 4-3-3, λοιπόν, ο Γλύκος πήρε γάντια βασικού, Λέοβατς-Μάτος ήταν στα άκρα της άμυνας, με τους Βαρέλα-Μαλεζά να είναι τα δύο στόπερ. Κάνιας, Τσίμιροτ και Σάχοφ αγωνίστηκαν στο κέντρο, ενώ ο Αθανασιάδης βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης και οι Κάμπος (δεξιά)-Ροντρίγκες (αριστερά) στα «φτερά».

Το ματς

Με επτά λεπτά καθυστέρηση, λόγω των δεκάδων καπνογόνων που άναψαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, βάζοντας… φωτιά στο «Γ. Καραϊσκάκης», ξεκίνησε το ντέρμπι. Με… φτερά στα πόδια τους, λοιπόν, από την «καυτή» ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο, οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, κλείνοντας τον ΠΑΟΚ στα 3/4 του αγωνιστικού χώρου. Στην πρώτη φάση, ωστόσο, που… ξεμύτισε ο «δικέφαλος», στο 5’, κέρδισε κόρνερ, προκαλώντας σοκ στην ομάδα του Πάουλο Μπέντο και στους 30.000 και πλέον οπαδούς των γηπεδούχων, καθώς ο Κάμπος έστειλε την μπάλα στο… κεφάλι του Μαλεζά, ο Καπίνο απέκρουσε, αλλά ο Βαρέλα πήρε το «ριμπάουντ» και άνοιξε το σκορ! Το 4-3-3 του Ίβιτς, με τη διπλή άμυνα ζώνης, δούλευε άψογα, αφού δεν επέτρεπε στους «ερυθρόλευκους» να απειλήσουν. Τα σοβαρά προβλήματα, δε, στα άκρα της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον Φιγκέιρας να μην κάνει καλό παιχνίδι και τον Βιάνα να μην μπορεί να ανταποκριθεί ως αριστερός οπισθοφύλακας, δημιουργούσαν ρήγματα. Από ένα τέτοιο, στο 12’, λίγο έλειψε ο Κάμπος να… ξεράνει εντελώς το «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά γλίστρησε και δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή προ του Καπίνο, από την παράλληλη μπαλιά του Λέοβατς.

Με τη συμπλήρωση ενός τέταρτου, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη, μεγάλη ευκαιρία του, με τον Ελιουνούσι να σουτάρει σχεδόν από το σημείο του πέναλτι, αλλά τον Γλύκο να λέει «όχι» στον Νορβηγό. Στο 18’, όμως και πάλι ο Κάμπος… ντύθηκε μοιραίος για τους φιλοξενούμενους, μπαίνοντας μόνος του από δεξιά στη μεγάλη περιοχή του Καπίνο, αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά, άνοιξε το κοντρόλ και ο Έλληνας γκολκίπερ βγήκε και «καπάκωσε» την μπάλα. Το παιχνίδι είχε ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει «στροφές» από το 20’ και μετά, έχοντας, μάλιστα, τη συντριπτική κατοχή της μπάλας (64%). Και η πίεση απέφερε καρπούς, έστω και αν χρειάστηκε ο Βαρέλα να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ! Ο Φορτούνης άνοιξε δεξιά για τον Ιντέγε, εκείνος έβγαλε την παράλληλη μπαλιά στον Σεμπά, η πάσα του δεν ήταν καλή, αλλά ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, πέφτοντας, έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Στην αρχή της φάσης, πάντως, ο κ. Αλεξέας κακώς δεν σήκωσε το σημαιάκι του, καθώς ο Νιγηριανός είναι, έστω και λίγο, οφσάιντ, στην πάσα του Φορτούνη… Από εκεί και πέρα και με εξαίρεση ένα δυνατό, αλλά άστοχο σουτ του Μιλιβόγεβιτς στο 37’ και την επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες στις καθυστερήσεις, τίποτα δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να φεύγουν για τα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1.

sportfm

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα