Αποκλείστηκε η ομάδα της Ρωσίας από τους παραολυμπιακούς

Η ομάδα της Ρωσίας δεν θα λάβει μέρος στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε το δικαστήριο διεθνούς αθλητικής διαιτησίας, γράφει σε δημοσίευμά του ο Guardian.

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή είχε αποκλείσει την ομάδα της Ρωσίας στις 7 Αυγούστου εξαιτίας της αδυναμίας της χώρας, όπως είχε ανακοινωθεί, να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και τις ευθύνες της απέναντι στα ζητήματα ντόπινγκ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Philip Craven, είπε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη. «Η σημερινή απόφαση υπογραμμίζει την ισχυρή θέλησή μας ότι το ντόπινγκ δεν έχει καμία θέση στα παραολυμπιακά αθλήματα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

«Αν και είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση, η σημερινή ημέρα δεν είναι ημέρα πανηγυρισμού και έχουμε μεγάλη συμπάθεια για τους Ρώσους αθλητές που θα χάσουν τους αγώνες. Είναι μία θλιβερή στιγμή για την ιστορία των παραολυμπιακών αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι η αρχή και αυτή η απόφαση θα λειτουργήσει καταλυτικά και θα γίνουν αλλαγές στην παραολυμπιακή ομάδα της Ρωσίας, την οποία θα δεχθούμε ως μέλος όταν θα είναι ασφαλές ότι η χώρα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της» είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Η Επιτροπή είχε δεχθεί καταγγελίες ότι 11 θετικά τεστ στη χρήση αναβολικών από μέλη της παραολυμπιακής ομάδας της Ρωσίας είχαν καλυφθεί από την ρωσική επιτροπή αντιντόπινγκ ακολουθώντας εντολές του υπουργείου Αθλητισμού. Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι 14 αθλητές είχαν καλυφθεί μετά τους χειμερινούς παραολυμπιακούς του Σότσι.

Ανάλογη απόφαση, αλλά πιο ήπια καθώς δεν απέκλεισε όλους τους Ρώσους αθλητές, αλλά άφησε την κάθε ομοσπονδία να λάβει την σχετική απόφαση, πάρθηκε και για τους Ολυμπιακούς του Ρίο που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή. Μόνο η ομοσπονδίες στίβου και άρσης βαρών πήραν την απόφαση να αποκλείσουν όλους τους αθλητές της Ρωσίας από τα συγκεκριμένα αθλήματα.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα