Χρυσή η Κατερίνα Στεφανίδη στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο

Ένα ακόμη χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην Ελλάδα από την Κατερίνα Στεφανίδη με  άλμα  4,85μ. στο επί κοντό  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι το έκτομετάλλιο  συνολικά για την Ελλάδα

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδωσε μεγάλη μάχη με την Μόρις (ΗΠΑ), έκαναν την ίδια επίδοση, αλλά με περισσότερες έγκυρες προσπάθειες η Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας στο στίβο μετά από το 2004.

Οι πρώτες τις δηλώσεις:

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Ήθελα το 4.90, αλλά δεν το κατάφερα. Νόμιζα πως η Σάντι θα περάσει τα ύψος και θα πάρει το χρυσό, αλλά είδα τον άντρα μου να πηδά στον αγωνιστικό χώρο. Αποφεύγω να βλέπω από φέτος τις προσπάθειες των άλλων αθλητριών, γιατί επηρεάζομαι. Άκουσα να πανηγυρίζουν και δεν ήξερα τι είχε γίνει. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ακόμη δεν το πιστεύω», τόνισε η 26χρονη πρωταθλήτρια.

«Κάνω επί κοντώ από τα 10 μου. Είχα επιτυχίες και πολλά προβλήματα, χρειάστηκε πολλά χρόνια να φτάσω σε αυτό το επίπεδο γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό για μένα αυτό το μετάλλιο. Σχεδόν σταμάτησα, μετά ξανάρχισα, αλλά τελικά η χρονιά έχει πάει πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα. Ονειρεύτηκα αυτή τη στιγμή και ήταν κάτι που το έβλεπα στο μυαλό μου πολύ καιρό τώρα. Όταν γύρισα από το Λονδίνο στο Οχάιο και είχα μια ενόχληση έμεινα εκτός και ήρθα εδώ με μεγαλύτερο άγχος. Οι φυσιοθεραπευτές της ελληνικής και της κυπριακής αποστολής με βοήθησαν και δεν με ενόχλησε σχεδόν καθόλου. Ήμουν και με αντιβιοτικά, αλλά όλα καλά», πρόσθεσε.

«Μετά την πρώτη μου χαμένη προσπάθεια στα 4.80 δεν ανησύχησα γιατί ήξερα πως θα χρειαζόταν μεγαλύτερο ύψος. Αντιμετώπιζα κάθε προσπάθεια σαν να ήταν η τελευταία», κατέληξε.

Πριν αποχαιρετήσει, αφού ζήτησε χαμογελαστή συγγνώμη από τους Έλληνες για το ξενύχτι που έκαναν για χάρη της, είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Το παγκόσμιο ρεκόρ έχει πολύ ακόμη. Πρέπει να δω τα άλματά μου».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού:

1. Κατερίνα Στεφανίδη 4.85

2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85

3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80

4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.70

5. Χόλι Μπράντσο (Μ. Βρετανία) 4.70

6. Νικολ Μπούχλερ (Ελβετία) 4.70

7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60

8. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60

9. Μαρτίνα Στρουτζ (Γερμανία) 4.60

10. Λίσα Ριζιχ (Γερμανία) 4.50

11. Τίνα Σούτεϊ (Σλοβακία) 4.50

12. Κέλσι Άχμπε (Καναδάς) 4.50

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα