Euro 2016: Η Ισλανδία έκανε την έκπληξη! Έστειλε σπίτι τους Άγγλους!

Η Ισλανδία έκανε την έκπληξη του τουρνουά και έστειλε σπίτι τους Άγγλους, οι οποίοι για άκομα ένα νοκ άουτ ματς σε μεγάλη διοργάνωση ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Τόσο κατώτεροι που στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δεν υπήρξε καμία έκπληξη. Μία ομάδα δίχως ρόλους μέσα στο γήπεδο που έδειξε να αποδέχεται την ήττα της νωρίς, χωρίς να βγάλει αντίδραση πέραν της πίεσης που άσκησε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Α' Ημίχρονο: Το απόλυτο ροντέο με την έναρξη του ματς και για 20 λεπτά. Η Αγγλία για πρώτη φορά από την έναρξη του τουρνουά άνοιξε νωρίς το σκορ. Ο Στέρλινγκ κινήθηκε στον χώρο και ανατράπηκε από τον Χάλντορσον, καθαρό πέναλτι που αξιοποίησε ο Ρούνεϊ για το γρήγορο προβάδισμα (4'). Η χαρά των λιονταριών κράτησε ελάχιστα. Η Ιρλανδία βγήκε μπροστά και από πλάγιο έφτιαξε γκολ με τον Άρνασον να παίρνει την κεφαλιά και τον Σίγκουρντσον να νικά με προβολή τον Χαρτ. Η Αγγλία όχι μόνο είχε πουλήσει φθηνά το προβάδισμα της, αλλά στην αμέσως επόμενη επίσκεψη των Ισλανδών δέχθηκε την απόλυτη ψυχρολουσία. Άλλαξαν καλά την μπάλα με τελικό αποδέκτη των Σίγκθορσον, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και νίκησε τον Χαρτ. Ο τερματοφύλακας της Σίτι φέρει σίγουρα ευθύνη για το γκολ. Η αντίδραση της Αγγλίας ήταν το βολ πλανέ του Κείν που εξουδετερώθηκε από τον Χάλντορσον και η σέντρα σουτ του Στάριτζ που εξουδετέρωσε εύκολα ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας. Μεσολάβησαν κάποια άστοχα σουτ, καθώς ο ανορθόδοξος τρόπος επίθεσης σε συνδυασμό με την πολυπρόσωπη άμυνα δεν της επέτρεψαν να πατήσει περιοχή με περισσότερες αξιώσεις.

Β' Ημίχρονο: Απογοητευτική η Αγγλία στο δεύτερο μέρος. Μια ομάδα χωρίς ρόλους μέσα στο γήπεδο, χωρίς πάθος και με σχεδόν όλους όσοι αγωνίστηκαν να βρίσκονται ατομικά κάτω του μετρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι καλές φάσεις ανήκαν στους Ισλανδούς. Μυρίστηκαν αίμα και απειλούσαν όποτε αυτό ήταν εφικτό. Στο 55' το ανάποδο ψαλίδι του Σίγκυρντσον εξουδετερώθηκε δύσκολα από τον Χαρτ, στο 72 το σουτ του Σέβαρσον πέρασε άουτ, ενώ στο 83' ο Γκούντμουνσον απέτυχε να νικήσει τον Χαρτ από καλή θέση. Οι Άγγλοι, πέρα από μία αναιμική κεφαλιά του Κέιν δεν είχαν να αντιτάξουν κάτι.Που κρίθηκε: Στην γρήγορη ανατροπή των Ισλανδών και στο γεγονός ότι έπιασαν κοιμόμενη την άμυνα της Αγγλίας δύο φορές. Μέχρι το 18' μετρούσαν δύο επιθέσεις και ισάριθμα γκολ. Επιπλέον, στην ανύπαρκτη αντίδραση των Αγγλων, οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι η μεγάλη ομάδα από τις δύο. Δεν το είδαμε ποτέ...

Παίκτης από χρυσάφι: Πολύ σημαντικό το γκολ του Σίγκουρντσον. Η Ισλανδία βρήκε απάντηση άμεσα απάντηση κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους της νίκης. Ίσως όχι ο πιο σημαντικός, καθώς δεν είναι υπερβολή να γράψουμε ότι για περισσότερο από ένα ημίχρονο δεν υπήρχε Αγγλία στο γήπεδο.

Η σφυρίχτρα: Με λίγα λάθη, κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο. Υπήρχαν μαρκαρίσματα που δικαιολογούσαν κάρτες, κυρίως σε Ισλανδούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα