Euro 2016 χωρίς την Ελλάδα αλλά με παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος

Μάρκους Μπεργκ,  Τζίμι Ντουρμάζ, Ρόμπιν Όλσεν , Ρόμπερτ Μακ,  Βλάντιμιρ Βάις, Έργκις Κάτσε , Άντι Λίλα  αλλά και Φερνάντο Σάντος
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έμεινε εκτός EURO 2016 αλλά οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παίκτες γνωστούς σε αυτούς από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στην Εθνική ομάδα της Σουηδίας, θα δούμε τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ και τον Τζίμι Ντουρμάζ του Ολυμπιακού ενώ την τρίτη λύση για τη θέση του τερματοφύλακα αποτελεί ο Ρόμπιν Όλσεν που είχε κάνει ένα όχι και τόσο πετυχημένο πέρασμα από τον ΠΑΟΚ.

Ο Ρόμπερτ Μακ του ΠΑΟΚ είναι στην αποστολή της Σλοβακίας ενώ εκεί θα δούμε και το Βλάντιμιρ Βάις που πέρασε από τον Ολυμπιακό για έξι μήνες, αλλά και τον Μίροσλαβ Στοχ που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ. Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον μετά το σύντομο πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, βρίσκεται στην αποστολή της Ισλανδίας. Μαζί του θα είναι ο «γερόλυκος» Ειντούρ Γκούντγιονσεν που είχε περάσει από την ΑΕΚ για μόλις μία χρονιά.

Την ευκαιρία να αγωνιστούν με την ομάδα της Αλβανίας, έχουν ο Έργκις Κάτσε του ΠΑΟΚ και ο Άντι Λίλα από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Να μην ξεχάσουμε και τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν που στα 36 του έχει την πρώτη και μοναδική ευκαιρία να παίξει σε μια μεγάλη διοργάνωση με την εθνική ομάδα της Ρουμανίας. Ηρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2003 και αγωνίστηκε για 3 ½ περιόδους στον Παναθηναϊκό πριν πάει τον Φεβρουάριο του 2007 στην ολλανδική Ουτρέχτη. Με τη Ρουμανία αγωνίζεται και ο Ρασβάν Ρατ, που αγωνίστηκε για μια σεζόν (2014-2015) στον ΠΑΟΚ ερχόμενος από τη Ράγιο Βαγιεκάνο στην οποία επέστρεψε. Προπονητής τους θα είναι ο Ανχελ Ιορντανέσκου. Τον γνωρίσαμε ως παίκτη του ΟΦΗ στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και ως ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας στα τέλη εκείνης του ’90.

Με τα χρώματα της Ρωσίας θα αγωνιστεί ο Γιούρι Λοντίνγκιν. Θα μπορούσε να ήταν απών αν όταν έπρεπε δεν είχε επιλέξει την εθνική ομάδα της Ρωσίας αντί εκείνη της Ελλάδος! Τον γνωρίσαμε στην Ξάνθη το 2009 πριν μεταγραφεί στη Ζενίτ το 2013. Ενδιάμεσα τη σεζόν 2010-2011 έπαιξε με τον Εορδαϊκό στην τρίτη κατηγορία!

Στην Πολωνία θα δούμε τον Γιάκουμπ Βαβρζίνιακ. Ο αριστερός μπακ της Λέχια Γκντανσκ ήρθε στην Ελλάδα τον Γενάρη του 2009 και φόρεσε εννέα μόνο φορές τη φανέλα του Παναθηναϊκού πριν εγκαταλείψει τη χώρα μας έχοντας συλληφθεί ντοπέ.

Στην Κροατία συναντάμε τον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο πρώην κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού κέρδισε θέση στην αποστολή των Κροατών και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Ο Ούγγρος Κρίστιαν Νέμεθ από το 2006 έχει αλλάξει 11 ομάδες στην καριέρα του. Τρεις από αυτές ελληνικές (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου). Δεν μπόρεσε να στεριώσει πουθενά αν και κάποτε «συγκίνησε» τη Λίβερπουλ που πλήρωσε αδρά για να τον πάρει από τη ΜΤΚ. Από τον Γενάρη παίζει στην Αλ Γκαράφα του Κατάρ.

Στην Πορτογαλία θα δούμε τους Μπρούνο Άλβες και Βιεϊρίνια. Ο σκληροτράχηλςο κεντρικός αμυντικό ήρθε δανεικός για μία σεζόν (2004-2005) στην ΑΕΚ από την Πόρτο ξεκινώντας ουσιαστικά από τα ελληνικά γήπεδα τη σπουδαία καριέρα του σε Πόρτο, Ζενίτ, Φενερμπαχτσέ και από τη νέα περίοδο στην Κάλιαρι. Ο βραχύσωμος εξτρέμ ξεκίνησε από την Πόρτο όπου δεν εκτίμησαν ποτέ το ταλέντο του. Τον άφησαν να πάει πρώτα στη Λεϊσόες, μετά στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2008 έως τον Γενάρη του 2012 που μεταγράφηκε στη Βόλφσμπουργκ. Στον πάγκο των Ιβήρων θα κάθεται ο Φερνάντο Σάντος που έμεινε περισσότερα χρόνια στην Ελλάδα ως προπονητής της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Οδήγησε την εθνική μας ομάδα στα προημιτελικά του προηγούμενου Euro και στη φάση των «16» στο Μουντιάλ του 2014.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα